NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 d'abril de 2024 | Montserrat | Dia de les relacions Sol-Terra    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Els gegants de Molins de Rei estan de Festa Major!
Informa: Miquel Burgès, Colla Gegantera de Molins de Rei
Dimarts, 18 de setembre de 2007 a les 12:03


Molins de Rei (Baix Llobregat) - Després d'un any esperant-la, torna la Festa Major de Sant Miquel a Molins de Rei, i, com no, tornen uns dels protagonistes d'aquesta Festa, els gegants vells (Miquel i Montserrat) i els gegants nous (Bernat i Candelera), enguany acompanyats per gegants d'arreu de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears i fins i tot d'Euskal Herria.


DIMECRES 26 de SETEMBRE

Durant el pregó (20:30 aprox.)
PRESENTACIÓ DE LA RESTAURACIÓ DELS GEGANTS VELLS.
Després d’una intervenció de mesos, els nostres gegants vells Miquel i Montserrat tornen a la vila per ser presentats en societat després del seu sanejament i la seva posada a punt gràcies a l’artesà Jordi Grau del Taller “El Drac Petit” de Terrassa.
Lloc: Pati de ca n’Ametller

Després del pregó (21:45 aprox.)
CERCAVILA DELS GEGANTS MIQUEL I MONTSERRAT FINS AL RACÓ DELS GEGANTS VELLS.
Un cop acabi el pregó els gegants faran la seva primera cercavila de la Festa Major fins al seu racó. Ballada dels gegants vells i posteriorment actuació del cantant molinenc “Pier”, que presentarà en directe la cançó que ha composat pels gegants vells de la vila “El vals del retorn”. Hi haurà coca i cervesa per a tothom.
Recorregut: Pati de Ca n’Ametller, c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/Rafel Casanova, c/ Boters i Racó dels Gegants Vells.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

DISSABTE 29 de SETEMBRE

10:00 TRONADA PER ANAR A CERCAR EL RAM DE LA GEGANTA. Passeig de la geganta Montserrat acompanyada de traques i trons per anar a buscar el ram de flors naturals que lluirà durant el dia de Sant Miquel.
Recorregut: c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/ Major, c/ Ignasi Iglesias i parada a la font. Un cop recollit el ram tornada fins a Ca n’Ametller per començar la cercavila.
Organitza: Amics de la geganta Montserrat 11:00

TRADICIONAL CERCAVILA DELS GEGANTS VELLS. En Miquel i la Montserrat faran la seva tradicional cercavila tal i com porten fent des de l’any 1913. Durant el recorregut es faran les habituals parades i ballades al “Gato Negro”, “Casa de l’Alcalde”, “Miquel del vi”, “Escaletes del Mercat”, “Cal Mas” i per finalitzar al “Vermut dels Miquels”.
Recorregut: c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/ Rafel Casanova, c/ Dr. Barraquer, Pg. del Terraplè, c/ Miquel Tort, c/ Rafel Casanova, Pl. de la Creu, Pg. de Pi i Margall, c/ Canal de l’Infanta, c/ Folqué, Av. Barcelona, c/ Carril, Pl. de la Creu, c/Major, c/ Ignasi Iglesias i c/ St. Miquel.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

12:15 BALLADA DELS GEGANTS DAVANT DE CASA DE L’ALCALDE.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

18:15 PASSADA DELS GEGANTS NOUS. En Bernat i la Candelera passaran pels carrers de la vila acompanyats dels gegants que enguany ens acompanyen des de terres més allunyades. Una passejada plena de color i melodies de diferents terres i estils. Hi participaran els gegants i gegants “txikis” de Santurtzi (Euskadi), els gegants d’Alaró (Mallorca), la Mulassa dels Pallaresos, els gegants i nanos d’Alacant (País Valencià) i els nostres gegants Bernat i Candelera. En arribar a la plaça de la Vila es farà una mostra de balls de cada una de les colles participants.
Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel Casanova, Pl. del Mercat, c/Major i Plaça de la Vila.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

DIUMENGE 30 de SETEMBRE

9:00 PLANTADA DE GEGANTS. Totes les colles que participaran a la XXII Trobada de Gegants plantaran els seus gegants perquè grans i petits puguin contemplar-los d’aprop abans que aquests comencin el seu recorregut pels carrers de la vila.
Lloc: Plaça dels Països Catalans.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

11:45 CERCAVILA DE LA XXII TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS. Les colles arribades d’arreu dels Països Catalans i de més enllà ens animaran amb els seus balls i les seves músiques mentre recorren els carrers de la Vila. Enguany ens visiten els gegants de Reus, la Pobla de Segur, Alaró (Mallorca), Salou, la Llagosta, Gràcia (Barcelona), Tàrrega, el Calçot de Valls, Moià, Bellvitge, Tortosa, Santa Caterina (Igualada), diari “Veu de l’Anoia”, Santurtzi (Euskadi), la Selva del Camp, la Pobla de Claramunt, les Roquetes, St. Feliu de Llobregat (ACF), Alacant (País Valencià), Bellvís, Canyelles, la Bisbal d’Empordà, Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), Masquefa, la Mulassa dels Pallaresos i com no, els amfitrions de la festa, els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Molins de Rei.

En acabar la cercavila les colles faran la seva entrada a la plaça de la Vila on per acabar hi haurà un esclat final de Festa!

Recorregut: c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/ Molí, Pg. del Terraplè, c/ Miquel Tort, c/ Rafel Casanova, Pl. de la Creu, c/Major i Plaça de la Vila.
Organitza: Colla Gegantera de Molins de Rei

Més informació: http://www.molinsderei.net/gegants

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org