NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Neix Tradiblog, la xarxa de blocs sobre cultura tradicional
Informa: Manel Carrera, Rebombori Digital
Divendres, 4 de gener de 2008 a les 20:06


Barcelona (el Barcelonès) - Any nou, vida nova. I any nou, xarxa de blocs nova. la Blogosfera catalana o catalana ja té la seva pròpia xarxa de blocs que tenen continguts relacionats amb la cultura popular i tradicional. Acaba de néixer Tradiblogs.


Avui estrenem any i Tradiblog. Tal com havíem previst i sense masses entrebancs, la posada en marxa de la xarxa Tradiblog és un fet. Després de molts dies de treball i preparació, per fi ja som aquí. Ara podreu veure realment, de que anava tot plegat.

El Tradiblog, és doncs un agregador de blogs temàtics de la cultura popular i tradicional de tot el territori dels Països Catalans. Els diferents blogs els veurem ordenats a la columna de l'esquerra en 10 categories diverses, segons el contingut dels seus articles. Molts blogs toquen diverses temàtiques i sovint costa força el posar-hi una etiqueta concreta. Estic obert als suggeriments dels autors per re-ubicar els blogs segons els seu criteri.

A la part central, a sota dels posts trobarem llistats els darrers canvis realitzats als diferents blogs, de forma cronològica, semblant als altres agregadors coneguts. A sota hi tenim tots els blogs per ordre alfabètic segons el seu títol. De cada blog és mostraran les cinc darreres actualitzacions. És un sistema alternatiu, ben diferent dels altres agregadors. La presentació del Tradiblog és realment innovadora i potser amb un major respecte per tots els redactors, ja que sempre tindrem la referència de les seves cincs últimes actualitzacions, amb independència de la seva data.

Imaginem un mercat, amb les seves parades ben exposades. Nosaltres podem passejar en mig dels diferents llocs i mirar les darreres cinc mercaderies mostrades pels expositors. Encara que és produeixin moltes actualitzacions a les altres parades, cada tendal conserva les ultimes entrades, encara que no siguin de darrera novetat. Tots els blogs ens mostren doncs la mateixa quantitat de material per valorar i controlar. Si voleu donar la vostra opinió, endavant que sereu escoltats.

Un agraïment als primers vint-i-cinc blogs que han considerat interessat recolzar aquesta iniciativa, sense tenir masses dades per valorar-la. Gràcies a tots vosaltres que ràpidament us va engrescar aquesta idea. Amb els primers 25 que veiem ara, hem pogut muntar aquesta primera versió del Tradiblog. A partir d'ara és previsible que anem creixent. Tots podeu proposar blogs per afegir, enredar nous indrets o simplement donar a conèixer aquesta xarxa. Entre tots ho podrem tirar endavant i penso que ens pot ser de molta utilitat, per els que ens interessa el món de la cultura tradicional o popular. Una eina més, per estar al dia i donar a conèixer la nostra activitat a la xarxa.

Un darrer punt que encara queda per aclarir. Qui hi ha darrera d'aquest invent? Alguns ja em coneixeu i sabeu qui soc. Per els altres que encara teniu dubtes, cal destapar les incògnites més pregones. Podeu visitar el meu blog i sortireu de les ombres. Cliqueu aquí i sigueu tots benvinguts.

Tingueu doncs un feliç any nou 2008. Serà un plaer treballar per vosaltres. Avui comencem el nostre camí, esperem que el bon temps en ajudi a fer drecera i els companys de viatge siguin del gust de tots plegats. Així sigui.


Més informació: http://tradi.blogspot.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org