NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Torna el Músiques Disperses - II Festival de Músiques Folk
Informa: Pau Plana, Ajuntament de Lleida - IMAC
Dimarts, 19 de febrer de 2008 a les 14:13


Lleida (Segrià) - Torna el Músiques disperses el Festival de músiques folk a Lleida, organitzat per Guerssen i l'Ajuntament de Lleida.


Els grups participants d'enguany són:

LO QUARTET DEL BAR
Lleidatans de pro, Lo Quartet Del Bar basen el seu repertori en una col.lecció de músiques tradicionals de diferents racons del món. Amb una instrumentació que inclou guitarra acústica, contrabaix, violí, acordió, bouzouki i flauta, despatxen amb originalitat i ambient festiu músiques tant variades com la celta, cançó irlandesa, la jota, tradicional balcànica i altres, sense oblidar el cançoner popular de la seva terra.

PIGMY
El barceloní Vicente Macià, líder de la ja inactiva banda barcelonina Carrots, ens presenta el seu primer treball discogràfic amb el seu nou projecte. Influenciat per gent com Cat Stevens, Simon & Garfunkel, Solera o Cánovas, Adolfo, Rodrigo y Guzmán, i amb pinzellades psicodèliques que el continuen acompanyant des de la seva anterior etapa, Pigmy troba un espai entre el folk i el pop on poca gent ha pogut arribar, amb un seguit de precioses, tendres, intimistes cançons cantades en castellà que són les que conformen el seu “Miniaturas”, disc que presentarà amb la seva banda al complert enlloc de fer-ho en format duo com fa habitualment.

FAIRPORT CONVENTION
Tenim el grandíssim honor de gaudir, per primer cop a l’estat espanyol i en exclussiva, de un dels grans. Estrelles del folk-rock britànic dels 60 i 70, van començar la seva trajectòria l’any 1967, i amb grandíssims álbums com “What we did on our holidays”, “Unhalfbricking” o el sovint citat com millor disc de la història del folk-rock anglès, “”Liege and Lief”, van encapçalar el moviment del nou folk britànic de la època. Amb una instrumentació clàssica de rock i afegint-hi violí i mandolina, la Fairport Convention van ser pioners en adaptar la música tradicional anglesa al rock. Per les seves files van passar músics tant relevants com la desapareguda i llegendària vocalista Sandy Denny o el guitarrista Richard Thompson entre altres. Formació espectacular amb Simon Nicol, Rick Sanders, Dave Pegg, Chris Leslie i Gerry Conway, que ens oferiran una nit inoblidable, un autèntic luxe!

RUPER ORDORIKA
Serà un enorme plaer tornar a tenir en Ruper a Lleida, i aquest cop serà en un format diferent. Amb més de vint-i-cinc anys de carrera i més de deu discs ja editats, el reputat cantautor basc és un dels principals exponents de la cançó basca, que amb asiduitat ha estat girant amb banda arreu de l’estat. En aquesta ocasió, tindrem un nou espectacle de Ruper Ordorika, i serà en format duo, amb ell a la guitarra acústica i elèctrica, i Jon Piris al contrabaix.

PERERIN
Tenim una sorpresa per tots vosaltres. Un grup llegendari que es reuneix expressament per a un únic concert al nostre festival!!! Aquests són els gal.lesos Pererin, grup d’autèntic culte entre els aficionats al folk progressiu d’arreu del món. En els seus quatre discs, editats tots entre 1980 i 1986, s’hi apleguen un bon nombre de temes tradicionals gal.lesos i temes originals del grup, molts d’ells adaptats al corrent progressiu més 70’s amb un exquisit ús de la guitarra elèctrica junt a les flautes, mandolina, guitarra acústica, baix elèctric i percussions. Després que els seus col.leccionables discs hagin estat reeditats pel segell lleidatà Guerssen, ha arribat el moment de que, més de vint anys després de la dissolució del grup, puguem fruïr d’aquest increïble retorn de la mà dels membres fundadors i líders de Pererin, Arfon Wyn i Einion Williams.

Per consultar els horaris, localització dels concerts etc., podeu visitar la pàgina web del festival.

Més informació: http://www.musiquesdisperses.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org