NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Diabòlic 2008, nova proposta del Ball de Diables de Vilafranca del Penedès
Informa: Comissió Arxiu i Documentació del Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, Ball de Diables de Vilafranca del Penedès
Divendres, 25 d'abril de 2008 a les 11:09


Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) - El Diabòlic és una celebració festiva que consisteix en tres actuacions de diferents balls de diables en tres places de Vilafranca del Penedès. Tindrà lloc el proper 30 d'abril.


El Diabòlic és una festa que serà organitzada anualment per el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès i se celebrarà cada 30 d'Abril, vigília del dia del treballador. Aquest any participaràn el Ball de Diables de Vilafranca, el Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, el Ball de Diables de Cornellà i el Drac Miserachs de Sant Pau d'Ordal.



Els diables vilafranquins volen fugir de les cercaviles aburrides o dels correfocs sense gaire participació creant altre tipus d'acte: una cercavila itinerant per tres places del centre històric de Vilafranca. A cada plaça hi haurà un Ball de Diables que farà una actuació d'uns 5 minuts. Entre plaça i plaça es farà un recorregut on una bèstia de foc i una bòta carregada de vi amenitzàra la cercavila. Al arribar la tercera plaça totes les colles de diables i la bèstia de foc aniràn en cercavila fins a la plaça de la Vila per realitzar una encesa conjunta. La festa s'acabarà amb un sopar popular i una actuació musical en directe.

Les places seràn les següents:
1ª plaça: Plaça Vall del Castell
2ª plaça: Plaça Lluís Via
3ª plaça: Plaça del Campanar
Actuació final: Plaça de la Vila
Sopar + concert: Plaça Sant Joan

La intenció central del diabòlic es aproximar a la gent de Vilafranca i els aficionats a la cultura popular d'arreu de Catalunya, les múltiples vessants de la festa amb foc. En aquest cas s'intenta aproximar la posada de l'escena pirotècnica d'un model de Ball de Diables amb parlaments i un altre mòdel de Ball de Diables diferent al del Penedès-Camp de Tarragona.

Dins de les manifestacions de l'infern no pot faltar una bèstia infernal i aquesta també és un element clau de la cercavila del diabòlic. L'intercanvi de formes d'expressió i maneres de treballar, pot ajudar a tots els espectadors i col·lectius participants a tenir una visió més amplia del fet diablesc.

Us hi esperem!

Més informació: http://www.diablesdevilafranca.org/diabolic

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org