NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



1a Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans
Informa: Xavi Martí, La Papallona
Dilluns, 9 de juny de 2008 a les 0:07


Terrassa (el Vallès Occidental) - La Papallona de Sant Pere organitza aquest dissabte 14 de juny la 1a. Trobada de Bestiari d’Aigua dels Països Catalans, a Terrassa. L’esdeveniment, inèdit fins el moment, s’emmarca dins dels actes del 15è. aniversari de La Papallona de Sant Pere. Una gran cercavila amb 19 figures de bestiari d’aigua unirà el barri de Sant Pere amb l’Ajuntament de Terrassa.


En el món del bestiari català poques bèsties llencen aigua en lloc de foc, un tret característic del qual se n’ha volgut donar la mateixa importància que la resta de figures. El proper dia 14 de juny es reuniran per primera vegada en una mateixa ciutat bona part de les peçes de bestiari dels Països Catalans que tiren aigua a les seves actuacions.

Imatge

L’acte, que acollirà activitats obertes i gratuïtes per a tot el públic, està organitzat per La Papallona de Sant Pere i amb el suport de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.

La Papallona de Sant Pere és una entitat cultural del barri de Sant Pere de Terrassa que va néixer fa 15 anys amb el propòsit de promoure activitats relacionades amb la cultura i els barris. S’acompanya d’una papallona de dimensions gegantines que reposa sobre un tronc i que llença aigua a les cercaviles i festes en les que participa.

Tots els actes de la 1ª. Trobada de bestiari d’aigua dels Països Catalans tindran lloc al Pla de la Font de l’Apotecari (Passeig 22 de juliol) on des de bon matí es concentraran 19 figures d’arreu del territori de parla catalana.

Bestiari d’aigua de Terrassa

Un dels aspectes més destacables d’aquesta Trobada és que per primera vegada es reuniran en una mateixa plaça les 6 bèsties de Terrassa que llencen aigua a les seves actuacions.
La Papallona Sant Pere, la Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, La Bestiola de Montserrat, la La Bufona del Bonaire i el Drac Blanxi. Aquestes dues últimes han estat recuperades especialment per l’ocasió.

Programa d’actes

El divendres dia 13 a la Biblioteca Central de Terrassa hi haurà una xerrada-audiovisual dedicat al bestiari en general i en particular a les bèsties d’aigua. La presentació anirà a càrrec d’en Ramón Saumell, expert en Bestiari.

El dia central de la Trobada de bestiari serà el dissabte dia 14 de juny. A partir de les 10 del matí tindrà lloc la plantada de les 19 figures de bestiari i simultàniment es posaran en marxa els tallers infantils relacionats amb la Trobada. Tot seguit, a les 11, hi haurà diverses actuacions de grups de cultura de Terrassa: Esbart de Terrassa, Geganters de Terrassa, Bitxo del Torrent Mitger, Drac Infantil de Terrassa i Castellers de Terrassa.

A les 12 del migdia i després del ball de benvinguda del Drac de l’Agrupació de Bestiari s’estrenarà oficialment el ball de La Papallona de Sant Pere davant de les autoritats municipals de la ciutat.

A les 5 de la tarda s’inciarà una gran cercavila pels carrers de Terrassa amb sortida del Pla de la Font de l’Apotecari i arribada al Raval de Montserrat. El Recorregut serà el següent: Pla de la Font de l'Apotecari, Mossen Pursals, Indepèndencia, Estació del Nord, C/ del Nord, Camí Fondo, Sant Pere i arribada al Raval de Montserrat davant de l'Ajuntament on cada colla oferirà un petit ball de lluïment.

Les colles que participaran a la cercavila són les següents:

Papallona Sant Pere
Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa
Bitxo del Torrent Mitger
Bestiola de Montserrat
La Bufona del Bonaire
Drac Blanxi
Dracs de Canyelles
Drac Infantil de Sant esteve Ses Rovires
Llumeneta de Perafort
Ruc i Ruc petit de la Granada
Dofi del casc antic
Drac Gàrgola
Drac la Cua de Drac
Vibria de Botafocs
Porca de Sant Antoni
Bou de Reus
Drac Basser
Burricorni

La celebració finalitzarà amb un concert gratuït amb els grups Kayo Malayo, Skalivada i S’en fa una.

Per diumenge dia 15 de juny s’ha organitzat una tirada popular de bitlles catalanes, un esport que en els darrers anys ha anat agafant força embranzida.

Trobada Sostenible

Conscients de la situació actual de sequera i amb l’ajuda de les institucions públiques que hi han donat suport s’utilitzarà aigua de pou per reduir al màxim l’ impacte ambiental. També s’utilizarà una vaixella compostable i gots reutilitzables per fer més sostenible l’esdeveniment.


Més informació: http://www.lapapallona.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org