NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya Nord



La FESTCAT’08 renova la cultura popular entre el 13 i el 26 de juliol a quatre escoles repartides per tot Catalunya
Informa: Festcat'08, Festcat'08
Dijous, 10 de juliol de 2008 a les 13:07


Llívia (Cerdanya) - L’Escola de la Festa de Llívia torna aquest estiu amb més de 30 propostes de música, dansa, circ, jocs, etc. per estendre una nova cultura tradicional a través de la connexió amb el territori


La Festcat és una proposta formativa i divulgativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en el camp de la cultura popular i tradicional. Un dels seus principals objectius és optar per la renovació de la nostra cultura popular que, amb unes profundes arrels, creix cap al futur. Són quatre escoles repartides arreu del país, adreçades als elements de la festa, la dansa, el joc i la música tradicional, entre altres disciplines, i que proposen cursos, tallers, activitats i actuacions durant 15 dies.

Enguany, L’Escola de la Festa de Llívia arriba renovada amb més de 30 tallers i cursos del 13 al 20 de juliol. Com a novetat podem destacar la voluntat de connectar amb el territori a través de professionals de la contrada i una programació formativa i d’espectacles que apropen al patrimoni immaterial de la Cerdanya.

Al llarg de les seves 11 edicions s’ha configurat l’anomenat "esperit de la Festcat" gràcies a la participació activa dels alumnes en els cursos, tallers, tertúlies i activitats nocturnes. D'entre les actuacions d'aquest any cal destacar La Banda d'en Vinaixa, Bruel, De Mortimers i Circ de les Musaranyes, El Pont d'Arcalís + Les Violines i La Carrau.

L’escola de Llívia, la més jove de totes, està orientada als elements de la Festa, entesa aquesta com un concepte dinàmic que incorpora elements contínuament i com un patrimoni cultural a preservar i que fomenta la cohesió social. És per això que l’actual consell pedagògic, renovat fa pocs anys, cerca valors i coneixements nous en totes les disciplines que contempla el programa, i ho fa en diferents indrets del territori ja que la Festa és un valor que desenvolupa representacions diverses a cada lloc, en cada cultura.

A part de Llívia, trobem Escoles d’Estiu temàtiques i especialitzades en diferents disciplines, relacionades també amb la Festa: A Esterri d’Àneu (Lleida), Dansàneu, centrat en la dansa tradicional del 13 al 19 de juliol; a Horta de Sant Joan (Terres del Ebre), Curs de Jocs Tradicionals, que ens apropa al món del joc del 13 al 20 de juliol i Torroella de Montgrí (Girona), Curs de música Tradicional, una cita de referència amb la música folk del 20 al 26 de juliol.

Totes aquestes propostes formatives estan dirigides a pedagogs, animadors i professionals de la formació en general, així com als professionals de les diferents disciplines que vulguin ampliar els seus coneixements o millorar la seva especialització. I la programació d’actuacions i concerts gratuïta als vespres facilita que el públic en general també es pugui acostar a la Festa.

Amb aquest projecte el CPCPTC contribueix a la conservació del patrimoni cultural, alhora que en fomenta la seva renovació i aposta per una cultura popular i tradicional moderna i, sobretot, propera a la gent i vinculada al territori. Des de fa 17 anys, aquestes Escoles d’Estiu ofereixen una formació molt especialitzada i diversa i proposen l’intercanvi entre alumnes i professors, cercant així augmentar els valors i coneixements d’aquesta important cultura.

Més informació: http://www.gencat.cat/cultura/festcat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org