NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Novetats de la Fira de Sant Jaume de Reus 2008
Informa: Dominique Ruiz, Reus Turisme
Dilluns, 21 de juliol de 2008 a les 13:04


REUS (Baix Camp) - Del 25 al 27 de juliol té lloc a Reus una de les tradicions més antigues del calendari festiu de la ciutat i del calendari firal de Catalunya, la tradicional Fira de Sant Jaume, que aquest any celebra el 665 aniversari, ja que va ser l’any 1343 quan el rei Pere III va atorgar a la ciutat de Reus la concessió per organitzar la fira.


La Fira s'ha consolidat com la Fira de nit a Reus, i conserva els seus trets tradicionals, on ciutadans i visitants poden gaudir d’una extensa programació d’actuacions per a totes les edats i poden sopar a la fresca. Destaca especialment la fira del Cavall.

NOVA UBICACIÓ I NOU HORARI DE LA FIRA

Aquest any la Fira s’ubica al Parc de la Festa, un recinte situat al camí del Roquís, al costat del Parc dels Capellans de Reus (carretera de Riudoms). L’altra banda, amb l’objectiu de potenciar el caràcter de nit de la Fira, el certamen obrirà a les 19 h.

13a FIRA DEL CAVALL

És l’element més destacat de la Fira de Sant Jaume. Es comptarà amb la presència de cavalls de diferents ramaderies i diferents centres d’equitació de la demarcació. Durant la fira es realitzaran tot un seguit d’exhibicions i concursos, com el de Doma Clàssica, el de Doma de l’alta Escola Espanyola i el de Salt d’Obstacles.Destaca molt especialment l’actuació eqüestre diària de Vincent Liberator , de l’Escola d’Equitació de Belmont (França) que actuarà el divendres i el diumenge a les 23h, i el dissabte a les 23’30h. És la primera vegada que aquest excel•lent genet i el seu equip actuen a Espanya i promet ser l’actuació més brillant de la Fira. (www.terre-equestre.com/vincentliberator/)

EXHIBICIÓ D’AGILITY I MERCAT DE COMPRA D’ANIMALS EQUINS I DE COMPANYIA

El diumenge 27, a les 10 h , tindrà lloc una exhibició d’aquest esport en els que participen tant els amos com els seus gossos. Consisteix en un itinerari amb obstacles per on el gos ha de passar, sempre guiat pel seu amo. D’altra banda, de 9 a 14 h, al mateix recinte firal, tindrà lloc el mercat de compra i venda d’equins i d’altres animals domèstics.

SOPAR DE DEGUSTACIÓ DE LA FIRA DE SANT JAUME

Elaborat i servit pels propis ramaders i productors de la zona, comprant el tiquet es podran degustar les especialitats d’amanida de tomàquet, corder, porc, conill i postres que presenten i cuinen els mateixos productors. El vi que es serveix és de la Cooperativa de Gandesa. Aquesta és una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes autòctons de primera qualitat.

12a CURSA DE PORTADORS DE SACS D’AVELLANES, GRAN PREMI “UNIÓ”. TROFEU “XOLA”

Un dels actes més destacats i més genuïns de la Fira de Sant Jaume de Reus, on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres aproximadament. En aquesta edició la cursa es desenvoluparà el dissabte dia 26 a les 20’30 h en un circuit establert al voltant del parc dels Capellans, just al costat del recinte firal. La Cursa de portadors de Sacs d’avellanes és la primera de les tres curses que es realitzen cada any a Reus, Riudoms i Valls, i forma part del gran premi UNIÓ.

ESPECTACLES DE NIT

A l’escenari ubicat a la zona de sopars, i com ja és habitual, cada nit hi haurà un espectacle diferent.

Més informació: http://www.reus.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org