NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



Quatre ferits, tres d'ells greus, en explotar un arcabús durant l'alardo de les festes d'Elx
Informa: Bernat, festes.org
Dilluns, 11 d'agost de 2008 a les 14:00


Elx (Baix Vinalopó) - Un total de quatre persones han resultat ferides, tres d'elles greus, com a conseqüència d'un accident ocorregut anit en el transcurs de l'alardo dels Moros i Cristians d'Elx (Baix Vinalopó) quan a un dels festers li va explotar l'arcabús i l'impacte li va provocar l'amputació de dos dits i va afectar altres dos companys i una dona del públic, segons ha explicat hui a Europa Press la presidenta de la comparsa Àsturs, Eva Beltrán.


Els fets es van produir al voltant de les 21.00 hores a la plaça del Bisbe Siuri, quan quedava una comparsa per eixir en el tradicional alardo, i un dels festers, de 32 anys, es va disposar a realitzar el primer tir de la vesprada amb el seu arcabús.

En eixe moment, segons ha explicat Eva Beltrán, "el trabuc va rebentar, i es va partir per la meitat" per motius encara desconeguts, atés que l'arma "estava en bones condicions" i el jove "és un veterà en el tir".

L'explosió li va provocar l'amputació de dos dits, el polze i l'índex de la mà dreta, per la qual cosa va ser traslladat ferit molt greu a l'Hospital General d'Elx, on este matí romania estable dins de la gravetat, segons han confirmat hui a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat.

L'impacte, a més, va afectar un altre company de la mateixa comparsa, un home de 36 anys, que va resultar ferit amb metralla dins d'una cama. Després de traslladar-lo al mateix centre hospitalari, on li van practicar una intervenció, va rebre l'alta mèdica, segons han assenyalat les mateixes fonts sanitàries.

L'accident també va causar ferides greus a una dona de 61 anys que en eixe moment presenciava l'espectacle des d'un balcó situat en una quarta planta i que va patir una ferida al muscle per l'efecte de la metralla. La víctima va ser traslladada a l'Hospital General d'Elx, on continua ingressada en estat greu després de ser intervinguda ahir del braç, segons les mateixes fonts.

A més, un altre dels festers va patir ferides lleus en un turmell per l'explosió, de les quals va ser atés al mateix lloc dels fets per efectius sanitaris, segons han indicat fonts pròximes al cas, que han explicat que va rebre l'alta.

La presidenta de la comparsa Àsturs ha lamentat els fets i ha mostrat el seu alleugeriment pel fet que en el moment del succés "hi havia poca gent, perquè l'acte estava ja acabant".

A més, ha considerat "inexplicable" la fallada de l'arcabús i ha confirmat que els efectius de la Policia han obert una investigació i "estan analitzant l'arma per a determinar-ne la fallada".

Font: Europa Press


Més informació:

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org