NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La muntanya de Montserrat acollirà el rodatge d'una pel·lícula sobre el Timbaler del Bruc
Informa: Anònim
Dilluns, 29 de setembre de 2008 a les 12:31


Barcelona (el Barcelonès) - Al final d'aquest any començarà als pobles de l'entorn de Montserrat el rodatge de la pel·lícula Bruc, que recrea els episodis de la Guerra del Francès i la figura llegendària del Timbaler del Bruc. El film, dirigit pel jove cineasta Daniel Benmayor, serà protagonitzat per l'actor madrileny Juan José Ballesta i probablement per un destacat actor francès, que podria ser Jean Reno o Vincent Cassel, i té el suport de la conselleria de Cultura.


El jove actor Juan José Ballesta serà l’encarregat de donar vida a un dels símbols històrics de Catalunya. Conegut per les seves excel·lents interpretacions a d’altres pel·lícules com El Bola o Siete Vírgenes, Ballesta ha acceptat el repte d’encarnar al timbaler del Bruc en la nova pel·lícula del director barcelonès Daniel Benmajor, un cineasta emergent que prové del món publicitari i que acaba de rodar el seu primer film en anglès sota el nom de Pinball.

“El guió és genial. Té molta acció. És un rodatge molt físic, ple d’escenes espectaculars i de batalla”. Sembla, doncs, que Ballesta està il·lusionat amb una pel·lícula que es començarà a rodar a finals d’aquest 2008 a les muntanyes de Montserrat. L’actor ha reaparegut aquests dies a Sant Sebastià amb motiu de l’estrena de la darrera pel•lícula de Gorka Merchán, La casa de mi padre. En ella, Ballesta ha hagut d’aprendre euskera per interpretar a un jove de la kale borroka. L’actor madrileny, però, sembla estar disposat a superar més reptes. Segons va confirmar ell mateix, ja ha començat a estudiar català per interpretar el timbaler del Bruc.

La nova proposta de Benmajor serà un dels projectes més ambiciosos dut a terme per productores catalanes en els darrers anys. La pel•lícula, que ja ha rebut el suport de la conselleria de Cultura narrarà l’episodi èpic de la Guerra del Francès quan l’exèrcit de Napoleó descobreix que darrera la seva primera derrota s’amaga el timbaler de Bruc, un carboner ocult entre les muntanyes de Montserrat que amb el repicar del seu tambor espanta a les tropes franceses. Napoleó decideix enviar a sis mercenaris experts en estratègia militar amb una sola missió: caçar a aquell heroi.

Amb tot, encara es coneixen pocs detalls de la pel·lícula. Pel moment no està fixada la data aproximada de l’estrena ni els actors que acompanyaran a Ballesta. Malgrat tot, el jove actor es comença a involucrar en el paper i assegura que “el tambor pesa un munt i no paro de córrer amb ell tota la pel·lícula”.

Font: elsingulardigital.cat


Més informació: http://www.elsingulardigital.cat/cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org