NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 18 d'abril de 2024 | Perfecte    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Fira Mediterrània se centrarà en els espectacles de festa i carrer
Informa: anònim, Premsa Mediterrània
Dimecres, 29 d'octubre de 2008 a les 11:27


Manresa (el Bages) - Manresa acollirà la fira del 30 d’octubre al 2 de novembre una nova edició de la Fira Mediterrània, que enguany se centra en la festa al carrer i incorpora la figura de l’artista convidat amb els codirectors de Xarxa Teatre. Més de 100 propostes artístiques de música, teatre, dansa i espectacles de carrer.


La principal novetat de la Mediterrània 2008 és la participació d’un artista convidat. Manel Vilanova i Leandre Escamilla seran els artistes convidats d’aquesta edició, codirectors del grup Xarxa Teatre, que celebra aquest any els seus 25 anys de trajectòria artística. La Mediterrània ha decidit homenatjar-los per la seva carrera professional i, per això, Vilanova i Escamilla seran els encarregats de programar un espectacle diàriament dins les temàtiques de la festa i el carrer: el primer dia, Xarxa Teatre presentarà un dels espectacles de la companyia; el dia 31, oferiran una Mascletà; el dia 1 de novembre, una Entrà Mora, i el darrer dia, una sorpresa arribada directament del sud d’Itàlia, le Farchie, del municipi de Fara Filiorum Petri (unes torxes gegantines fetes amb canyes per la gent del poble en honor a Sant Antoni Abad).

Imatge

Els artistes

La Mediterrània és el mercat i aparador de les arts de la Mediterrània. Entre les noves propostes musicals d’ enguany es troben Aynur (cantant kurda) i Reem Kelany (cantant palestina), i en l’àmbit musical del territori, El Pont d’Arcalís (que celebrarà els seus 18 anys) i Al Tall.

D’altra banda, la Mediterrània es proposa potenciar els concerts de públic familiar, un mercat amb poca oferta, i intentar introduir-los en el circuit de programacions. En aquest terreny destaca el concert de l’Orquestra Fireluche.

Entre les propostes de dansa, la Fira comptarà amb Àngels Margarit, i en el cas de les dinàmiques de carrer, amb Pipototal i Maschere di Sardegna. En l’àmbit teatral el públic podrà veure Montserrat Carulla, amb l’espectacle Itinerari de Paraules, i Q-Ars Teatre, amb direcció de Rafael Duran.

La Mediterrània també inicia aquest any un projecte innovador convidant artistes musicals amb llenguatges contemporanis que realitzen els seus projectes a partir d’una base tradicional. En aquest sentit la proposta de Marcel Casellas i el manresà Dj Danny Marquez serà una de les més destacades.

Propostes de proximitat

Un altre objectiu de la fira és crear propostes de proximitat amb diferents sectors de la societat, que generin dinàmiques de participació. Aquesta edició compta amb diversos projectes interessants, entre d’altres:

Videominut de dansa tradicional

El programa Nydia de Televisió de Catalunya acollirà les propostes guanyadores del nou concurs Vídeo Minut de Dansa Tradicional. A partir d’un taller de formació previ, els esbarts dansaires podran treballar una eina audiovisual i presentar-ne els resultats a la propera Mediterrània. El taller, organitzat per la Fira amb la col•laboració de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, l’imparteix Núria Font.

Oïdes Mediterrànies- Associació de Creació Documental Mapasonor

Oïdes mediterrànies és un projecte pedagògic que va néixer durant la 10a Mediterrània i que pretén apropar els joves a les músiques mediterrànies fomentant el coneixement i els valors interculturals, en un moment on la diversitat cultural forma part de la realitat quotidiana més immediata. A través de la música se’ls vol introduir en les diverses cultures mediterrànies i convidar-los a descobrir els llaços que hi ha entre elles, fins i tot quan pateixen conflictes i discriminacions. Aquesta experiència pilot es vol dur a terme amb alumnes de sisè de primària d´una escola de Manresa durant el curs 2008-2009. Els alumnes podran assistir als espectacles de Mediterrània que triïn, amb la possibilitat de conèixer els processos creatius i fer entrevistes als artistes, de la mà d’Elena Castelar, una professional reconeguda en el món del teatre. La idea és poder interelacionar l’experiència de les escoles en el marc de la Fira per després desenvolupar el treball durant tot el curs escolar, que clourà amb un petit espectacle.

Premis Mediterrània

Durant l’onzena edició de la fira s’estrenaran els espectacles que van guanyar els Premis Mediterrània l’any passat, una iniciativa que va començar l’edició passada.

- Premi en l’àmbit de dansa: Companyia Moreno Bernardi per l’espectacle “Xiuxiueig”
- Premi en l’àmbit de la música: Companyia Túrnez i Sesé per l’espectacle “Romanços i Estampes”
- Premi en l’àmbit de públic familiar: La Mandarina per l’espectacle “L’ombra avorrida”.
- Premi en l’àmbit de teatre: Companyia Iban Beltran / Àreatangent per l’espectacle “Entremés de dos estudiants”

Altres novetats

Entre les novetats de la Fira destaca el Concurs de Música d’Arrel Tradicional, que organitza Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) amb la col•laboració de Mediterrània, la Llotja de Vila-real, el Govern Balear.

Més informació: http://www.firamediterrania.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org