Calendari: Festes d'Hivern > Nadal > Fires de Nadal

Fira de Nadal

Una de les parades

Caganers

Torrons

Tions

En aquesta fira es poden trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i tot tipus d'altres guarniments nadalencs.

L'Advent, un període d'un mes de preparació per al Nadal, és també el tret de sortida de moltes fires nadalenques que tenen per objectiu comercialitzar alguns dels productes que aquests freds dies d'hivern transformen l'interior de les llars catalanes. En els darrers anys han proliferat aquest tipus de fires i són moltes les poblacions que en tenen alguna.

La Fira de Nadal de Mataró s’ha convertit en un referent de l’inici de l’Advent i està considerada la segona en importància d'aquestes característiques de Catalunya tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes.

La fira de Nadal de Mataró

La Fira de Nadal de Mataró es desenvolupa des del primer diumenge d'Advent o darrer cap de setmana de novembre i fins el 23 de desembre a la plaça de Santa Anna, al centre del nucli antic. Les parades són obertes tots els dies al matí de 10 a 2 i a la tarda de 4 a 9, excepte els caps de setmana que és obert fins les 10 del vespre.

La fira està formada per diverses parades que comercialitzen tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca. S'hi poden trobar les tradicionals figures de pessebre, arbres, tant naturals com artificials, molsa, suro i altres ornaments vegetals; tions de tot tipus i mides, bombetes, cintes de colors, centres ornamentals de taula, boles i guirnaldes, estels, espelmes i tot tipus d'altres guarniments nadalencs...

Durant els dies que dura la fira es fan activitats complementàries, com narracions de contes, mostres de figures de pessebre, demostracions d’ornamentació floral, demostracions de parament de taula de Nadal, tallers de torrons i neules, tallers sobre com fer el pessebre, etc

La Fira està organitzada per l'Associació Grup Firaires de Pessebres i Ornaments de Mataró, amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

Text i fotografies: Redacció festes.org

Nadal a cel obert. Les fires de pessebres de Barcelona