Calendari: Festes d'Estiu > Festivals > Festivals de música

Festival de Músiques Religioses del Món
El festival de les melodies de l'ànima
Girona (el Gironès), Finals de juny, principis de juliol

Un grup de monjos tibetans

Una cantant de Còrsega

Diferents espais de la ciutat de Girona acullen una seleccionada representació de les millors músiques tradicionals religioses, espirituals i rituals d'arreu del món en el marc d'un festival que té per objectiu fomentar el coneixement intercultural a través de la música.

El festival de Músiques Religioses del Món de Girona transforma diferents espais de la ciutat, com la Catedral, l’església de Sant Domènech i el Claustre romànic de la Catedral en escenaris d'un festival dedicat a la música religiosa de diferents tradicions d'arreu del món.

L'eix principal d'aquest festival, un dels més importants del seu gènere malgrat la seva recent creació, és la música de caràcter religiós o sacra, un tipus de música que abarca temàtiques populars i espirituals. Cada any s'hi poden sentir melodies provinents de diferents tradicions musicals religioses d'arreu del món, com grups de cant cristià gregorià, flautes típiques de les músiques de la religió hindú, de gospel o especialistes en l'art de recitació de l'Alcorà.

A més a més dels concerts s'hi programen activitats paral·leles com tallers, exposicions, degustacions gastronòmiques que complementen la programació musical i que pretenen construir ponts de diàleg i comprensió mútua entre diferents sensibilitats culturals.

comprar
FIMPT, 25 anys: Festival Internacional de Música Popular Tradicional, Vilanova i la Geltrú 1981-2005
L’any 2005 el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, FIMPT, ...

Girona (el Gironès)