Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Martí > Festes majors

Clot-Camp de l'Arpa, Barcelona (el Barcelonès), Segon cap de setmana de novembre

Gegants del Clot i el gegantó Martí

El Concert Jove

La Festa Major del barri del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona, al districte de Sant Martí, és una celebració que dura dues setmanes i que es caracteritza per la gran participació dels veïns.

Si bé durant la dictadura franquista (1939-1975) el barri del Clot-Camp de l'Arpa, al districte de Sant Martí de Barcelona, celebrava la seva Festa Major a finals del mes de juliol i a principis d'agost, des de la postguerra la celebració es consolidà al voltant de l'11 de novembre, diada de Sant Martí. La festa es celebrava sempre abans de la Festa Major de Gràcia i comptava amb el característic guarnit de carrers. A partir de 1977 la festa canvia i adquireix l'estructura actual.

Durant tots els dies que dura la festa hi ha un variat programa amb activitats culturals i esportives per a tothom. Els actes comencen el primer cap de setmana amb el correfoc del dissabte a la nit i els versots de Festa Major a càrrec dels Diables del Clot (des de 1991), el pregó des del balcó de la seu del Districte i el Concert Jove Clot, entre d'altres.

Alguns dels actes més populars i consolidats són la Cercavila de Gegants, el Concurs de Dibuix, la Fira d'Artesans, la Trobada de Cant Coral de Sant Martí, la Fira Boja de Festa Major, el Concurs de Truites i la Trobada de Dansa. Des de 1996 es celebra el Tastet Gastronòmic al mercat del Clot. Durant un anys també es va celebrar l'Estrambòtic Prix, en què els nens i nenes del barri feien una cursa amb vehicles fabricats amb materials reciclats.

Durant els dies que dura la festa, els veïns del carrer Nació celebren una Festa Major amb programació pròpia.

Els secrets de Sa Bardissa
Aymar i Ragolta, Jaume / Diputació de Girona