NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   

Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Cosme i Damià > Festes majors


Festa major
Festa major al voltant del Pota Blava
El Prat de Llobregat (el Baix Llobregat), pels volts del 26 de setembre


El Pollo del Prat


Els capgrossos


En Cap de Meló i en Nas de Carxofa


El Pollo al Pratifoc


La diada castellera


 

El Prat de Llobregat celebra la seva festa major amb un programa d’actes que destaca per l’elevat nombre d’espectacles de teatre de carrer, pels concerts de cantants de renom i pel Pratifoc, un correfoc que protagonitza la colla de diables local.

La festa major d’El Prat de Llobregat es celebra pels volts del 26 de setembre, diada dels copatrons de la vila, Sant Cosme i Damià, i dia festiu local. Antigament la festa gran es celebrava per sant Pere i sant Pau, però els pagesos van demanar que es canviés la data doncs per aquelles dates no havien acabat les feines al camp i no podien participar de les celebracions.

La festa avui compta amb nombroses activitats per a tots els públics i molts dels espectacles que s’hi poden veure són els mateixos que es fan en el marc de la Festes de la Mercè. De fet, la coincidència de la festa major d'El Prat amb les festes de Barcelona no és cap problema, si no tot el contrari. La gent ja sap que pot veure molts dels concerts i espectacles de carrer que es programen per la Mercè, però sense les grans aglomeracions de la gran ciutat.

Durant els dies que dura la festa a mitja tarda hi ha activitats infantils, a partir de les 20:00 hores, actuacions de teatre de carrer i des de les 23:00 hores els concerts multitudinaris i els dels grups més reivindicatius.

Dissabte a la tarda, trobada castellera i tot seguit el Pratifoc, un gran correfoc a càrrec dels Diables del Prat. I que compta amb la presència del Pollo, una peculiar peça amb forma de pollastre del bestiari festiu local inspirat en un exemplar de Pota Blava, un tipus d’aviram, originari de tot el delta del Baix Llobregat i conegut també com a Raça Catalana del Prat

El Pota Blava és símbol d’identitat de la ciutat, estava en procés d’extinció i en l’actualitat disposa d’un segell europeu de qualitat. El formen un conjunt de gallines i galls que destaquen per les seves plomes d’un viu ros, el vermell de la cresta, la cara i les barbelleres, el blanc de les orelletes, el bec fosc i pel característic blau pissarra de les seves potes i dits, d’on prové el seu nom popular.

Si la Fira Avícola de la Raça Prat que es celebra al Prat de Llobregat el cap de setmana abans de Nadal ha estat l'element dinamitzador més important per a la recuperació, consolidació i difusió d’aquest aviram autòcton, la creació d’aquest element de la imatgeria festiva del Prat contribueix i contribuirà a perpetuar la seva presència en l’imaginari col·lectiu.

Text: Redacció festes.org

Imatges: Ajuntament d'El Prat de Llobregat


  7164 lectures  

   imprimir compartir:   Facebook  google buzz Twitter  







Ajuntament d'El Prat de Llobregat
http://www.elprat.cat
Plaça de la Vila, 1
08820 El Prat de Llobregat (el Baix Llobregat)
933.790.050




· Gegants del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat)

· Pollo del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat)

· Colla de Diables del Prat (el Baix Llobregat)




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org