Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Cosme i Damià > Festes majors

El Prat de Llobregat (el Baix Llobregat)
El Prat de Llobregat celebra la seva festa major amb un programa d’actes que destaca per l’elevat nombre d’espectacles de teatre de carrer, pels concerts de cantants de renom i pel Pratifoc, un correfoc que protagonitza la colla de diables local.

Festa major de Sant Julià de Ramis (el Gironès) - amb moltes activitats esportives i culturals com la caminada Marxa dels Sants Metges. Dedicada a Sant Cosme i Sant Damià (els Sants Metges), amb activitats des de mitjans fins a finals de setembre. Telèfon: 972.17.09.09
Festa Major d'Alpens (el Lluçanès) - en honor als patrons del poble, sant Cosme i sant Damià, a finals de setembre. Inclou una missa dedicada als patrons, l'anada a la Fira de l'Hostal, jocs de cucanya, sardanes, campionats esportius, versots satírico-burlescos i un gran correfoc a càrrec de la colla local, els Diables Rocadepena, llançada de coets per marcar l'inici de la festa, tirades de bitlles catalanes, passaferes, la dansa alpensina, ball al Casino...
Festa major a Canet d'Adri (el Gironès) - en honor a Sant Cosme i sant Damià, amb pregó i focs de benvinguda a la festa, concursos (quo vadis, botifarra, etc) i diversos balls i àpats comunitaris.
Festa major de Vandellós (el Baix Camp) - el diumenge missa en honor als patrons del poble, homenatge a la vella pagesia, cucanyes, la Nit Diabòlica (des del 1990) un gran correfoc qua compta amb la participació de moltes colles properes, la clotxada popular, plantada de gegants, tirada de bitlles, etc
Festes patronals a Relleu (la Marina Baixa) - dedicades als Sants Metges i a la Mare de Déu del Miracle. A finals de setembre. Telèfon: 626669850
Festa de Sant Cosme i Sant Damià a Rocafort de Vallbona (l'Urgell) - se celebra el 26 de setembre en commemoració del vot que va fer el poble durant una pesta en el S. XVIII. La festa es fa el diumenge següent amb una missa, cant dels goigs, autòctons del poble, i ball de la dansa de l'antiga confraria dels Sants Metges.