Calendari: Festes d'Hivern > Festes dels Reis d'Orient > Els patges

El Mag Maginet
Cornellà de Llobregat (el Baix Llobregat), de l'1 al 4 de gener

El campament oriental

El Mag amb la mainada

El Mag i els seus estris

El Mag Maginet, patge i emissari dels Tres Reis d’Orient a Cornellà de Llobregat instal·len cada any un campament oriental amb l'objectiu de recollir les cartes dels nens i nenes i de donar pistes de com serà la sempre enigmàtica arribada de Ses Majestats a la ciutat.

El Mag Maginet és el nom que reb el patge i emissari de Melcior, Gaspar i Baltasar a Cornellà de Llobregat. El Mag està dedicat a l'estudi dels astres i malgrat que fa més de tres-cents anys que viu a la ciutat, no va ser fins al 1981 que va fer la seva primera aparició publica.

Cada any, el Mag Maginet i els seus col·laboradors vinguts de tot arreu instal·len el seu campament oriental a la Plaça Europa. Es tracta d'un poblat àrab que inclou paradetes d’aliments i begudes orientals, i un extens programa activitats per a tots els que cada any s’hi acosten. Des de diferents tendes es fan els tallers de fabricació dels objectes que serveixen de guia als Reis (fanalets, torxes, etc) i que els indica on és la casa de cadascú per poder deixar els regals.

Durant els dies entre Cap d'Any i Reis, el Mag Maginet i els seus ajudants tenen dues funcions. Per una banda, des d’una tenda “haima” del poblat recull totes les cartes i les peticions de joguines que li fan els nens i nenes de Cornellà, amb qui manté animades converses.

Per l'altra, des de la seva residència particular, la Torre de la Miranda, i gràcies a un conjunt d’eines i aparells que li permeten estudiar la posició dels astres, el Mag s’encarrega de donar pistes de quin serà l'indret de la ciutat escollit per l'arribada de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat i quin mitjà de transport utilitzaran, un fet que cada any és una autèntica sorpresa. A més a més, el Mag és l'encarregat d'anunciar l'aparició dels Reis amb les seves paraules màgiques "El vol del mussol, la cua del gat del Baix Llobregat".

Ja han sortit les reines
Reixach i Brià, Roser / Revista «Caramella» IV