Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Cristòfor > Festes majors

El Ruc puja al campanar

El Ruc i el Ruc petit

La baixada del Ruc del campanar

El gegants Guillem i Saurina

La lectura dels versots

Celebrada en honor a sant Cristòfor, la Festa Major combina els actes dedicats al patró dels conductors amb les activitats protagonitzades per les entitats locals, d'entre les que destaquen la singular Pujada i Baixada del Ruc del Campanar.

La festa major de la Granada es celebra cada any pels volts de la diada de Sant Cristòfor, patró de la vila, i és organitzada pels Administradors de la Festa Major, un grup de persones encarregades de coordinar totes les activitats.

La Pujada del Ruc i el pregó

La festa comença el divendres més proper al 10 de juliol i s’anuncia amb una tronada que encén la persona de més edat del poble i un intens repic de campanes. A l’Ajuntament té lloc el pregó de la festa. A la nit té lloc la tradicional Pujada del Ruc del Campanar, una exhibició pirotècnica i un correfoc.

La vigília, dia de vins i nit d'empalmada

La vigília és el dia del vi, amb la Mostra de Vins amb DO del Penedès; la velocitat, amb la Baixada de Cotxes sense Motor; el record pel sant, amb la missa vespertina; el correfoc i els versots satírics dels diables; i la nit sense dormir, amb un ball que dóna pas a les matines.

Diumenge proper al 10 de juliol, dia al patró

El diumenge més proper al 10 de juliol, té lloc la diada del patró, al matí hi ha esmorzar popular i la missa en honor a Sant Cristòfor, amb el cant dels goigs, la participació de la coral del poble i la benedicció de vehicles. També es fa la Baixada del Ruc del Campanar i la cercavila amb els Gegants, el Ruc gran i el petit, els Bastoners i la xaranga. En acabar, el Sermó del Ruc.

L'endemà es recorda els difunts de l'any i és el dia dedicat als infants: es fa la versió infantil de la Festa Major.

Ajuntament de La Granada
C/ de l'Estació,25