Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Cristòfor > Festes majors

Premià de Mar (el Maresme)
En el marc de la Festa Major de Sant Cristòfol i durant tres dies, la vila escenifica l'atac d'un grup de pirates ferotges que naveguen per les seves costes i la defensa aferrissada que, encapçalats per una dona, en fan els seus habitants.

La Granada (l'Alt Penedès)
Celebrada en honor a sant Cristòfor, la Festa Major combina els actes dedicats al patró dels conductors amb les activitats protagonitzades per les entitats locals, d'entre les que destaquen la singular Pujada i Baixada del Ruc del Campanar.

Festa Major i Baixada de Falles
Erill la Vall (l'Alta Ribagorça)
Coincidint amb la festa major de sant Cristòfor, i juntament amb la benedicció dels automòbils i els actes propis de la festa major d'Erill la Vall, joves vinguts d'arreu del país celebren l'ancestral ritus de foc de la baixada de falles.

Festa major dal barri de Sant Cristòfol de Barcelona (el Barcelonès) - festa major dels habitatges de Sant Cristòfol, un barri de la Zona Franca de Barcelona, al districte de Sants-Montjuïc.
Festa major de Sant Cristòfol a Súria (el Bages) - la setmana abans de les festes, enramades de tots els barris de la vila: Sant Jaume, Joncarets, Salipota, Santa Maria, Rastells i el Fusteret. El dia 10 benedicció d'automòbils, cercavila amb trabucaires i gimcama amb cotxes. Es celebren el cap de setmana després del 10 de juliol. Telèfon: 93.868.28.00
Festa Major de Sant Cristòfol a Cunit (el Baix Penedès) - divendres, després del pregó, cercavila de foc. Dissabte repicada de campanes i cercavila amb els Balls Populars de Cunit: Pastorets, Cercolets, Petits Bastoners, Colla Jove i Dones del mediterrani, exhibició castellera i castell de focs artificials. Diumenge missa i benedicció de vehicles. Telèfon: 977 67 40 80
Festes patronals d'Alboraia (l'Horta Nord) - festes dedicades al patró d'aquesta vila. Comencen el primer cap de setmana de juliol i s'extenen tota la setmana següent, amb les populars calderes i la sortida de la imatge del patró a espatlles dels portadors.
Festa major a Castellbell i el Vilar (el Bages) - organitzada per l’Associació de Veïns i Propietaris de Sant Cristòfol, entitat sorgida el 1972. A la vigília, pregó i sopar popular, dedicat a la gastronomia pròpia d’un altre país. El dia 10 de juliol, Missa amb el cant dels Goigs a Sant Cristòfol i vermut. A la tarda divertiments per a la mainada i jocs i a la nit ball. És tradicional la benedicció de vehicles i el tipic volant de Sant Cristòfol –exquisit tortell- que tothom compra. També hi ha concert, havaneres, exposició de fotografies, sardanes i balls, esports: futbol, basquetbol i tennis.
Festa Major de La Castanya, Aj. el Brull (Osona) - es celebra el primer diumenge de juliol. Missa en honor a sant Cristòfor a l'església parroquial de Sant Cristòfol de la Castanya, concert i dinar popular. La Castanya és una vall montsenyenca que dóna nom al que antigament havia estat municipi independent. Des de 1840 pertany al Brull.
Festa Major de Fonolleres, Aj. Parlavà (el Baix Empordà) - Aquest poble celebra la seva festa major, amb missa solemne cantada, animació infantil i ball el dissabte més proper al 10 de juliol. El seu nucli de població es concentra a l'entorn de l'església parroquial que està dedicada a sant Cristòfol i és d'estil gòtic tardà. Telèfon: 972 769 288
Festa patronal i ninots de Sant Cristòfol a l'Alcora (l'Alcalatén) - se celebra entorn a la festivitat del Patró de l'Alcora Sant Cristòfol (11 de juliol). Acabada la sega i el complementari batre, els veïns molt afanyats, estaven celebrant la seva festa patronal i penjaven els seus respectius "Ninots" en un entorn cordial i fester. Una celebració participativa i popular. Berenars en improvisades terrasses en el carrer, balls típics, i les interessants partides de naips, completaven aquell programa d'actes. Dies previs els xiquets de la vila alcorina ja marcaven la pròxima algaravia. Robes velles, la descrita palla, un poc de serradura i llarga soga, eren útils suficients per a la popular manufactura del ninot. Un dia complet de Sant Cristòfol es componia de: pas del riu entorn al migdia, processó per la vesprada i un emotiu final amb la crema dels Ninots sota una il·luminada nit. Telèfon: 964.36.00.02
Festa del barri de Can Ballell, Aj. Lloret de Mar (la Selva) - se celebra a principis de juliol, coincidint amb les dates del dia de Sant Cristòfol. La celebració dura tres dies i sol consistir en una ofrena floral, jocs infantils, un berenar popular, una festa de l’escuma, benedicció de vehicles a l’avinguda del Rieral, una gran fideuada popular i actuacions amb grups de ball.