Calendari: Festes d'Hivern > Altres festes de març > Festivals de pallassos

Setmana del Pallasso

Marcel Gros, un dels pallassos catalans amb més renom

Un dels protagonistes

La Cercavila del Pallasso

Els espectadors

Una iniciativa de La Xarxa de Castellar que durant una setmana omple la vila d’espectacles, tallers, exposicions i altres activitats relacionades amb el món del clown.

La Setmana del Pallasso és una iniciativa cultural organitzada per l'Associació La Xarxa i l´Ajuntament de la vila que té per objectiu recuperar i reivindicar la figura del pallasso, la més entranyable dels personatges humorístics de l’espectacle. Un altre dels objectius d’aquesta trobada nascuda l’any 2003, és consolidar Castellar del Vallès com a un important referent dins l’univers dels pallassos.

Durant 9 dies, companyies i personalitats del món del clown català participen en aquesta cita cultural adreçada tant a petits com a grans, amb activitats diverses que giren al voltant del món del pallasso, la seva història, els seus espectacles, la seva tècnica i el seu entorn. Cada dia hi ha un espectacle diferent pensat perquè tothom en gaudeixi a diversos espais de la ciutat: Ateneu, Sala Blava, Casal Catalunya i Espai Tolrà.

La Setmana del Pallasso comença amb una festa a l’aire lliure i el lliurament del Sabatot Alegre, un homenatge a una figura destacada del món dels pallassos que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió. L’obsequi consisteix en una escultura que representa una sabata de pallasso: el Sabatot alegre.

Un dels plats forts de la Setmana del Pallasso és la Concentració i Cercavila de Pallasso de diumenge al matí, durant la qual es convoca a tots els vilatans a anar disfressats i als pallassos participants a la Setmana del Pallasso. Un “Cercavila de Nassos” surt de la Plaça Europa fins a la Plaça de Catalunya, on els participants poden gaudir d’una saborosa xocolatada calenta acompanyada de melindros.

Durant els dies que dura la Setmana del Pallasso s’inclouen diferents tallers destinats a potenciar l’aspecte pedagògic de la festa i que permeten la possibilitat de practicar les tècniques del pallasso, el mim i el clown.

Des de l'any 2005 es fa la Fira de l'Infant, que té lloc el segon dissabte al Recinte Firal de l´Espai Tolrà. Es tracta d’un petit saló de la infància en el qual totes les activitats estan relacionades amb la figura del pallasso: tallers de circ, titelles, retallables, maquillatge, i també jocs, inflables i espectacles, etc.

Castellar del Vallès (el Vallès Occidental)
info@setmanadelpallasso.com