Dimarts, 23 de juliol de 2019 | Cassià    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Hivern > Altres festes de març

il·lustració de la notícia
 Festes de la Magdalena
Castelló (la Plana Alta)
Durant més de vuit dies i sempre pels volts del tercer diumenge de Quaresma, Castelló de la Plana celebra les seves festes més esperades. A diferència del que és habitual en altres indrets, els castellonencs no celebren la seva festa grossa en honor al seu patró sino per commemorar un dels mites fundacionals de la ciutat, per recordar el seu origen com a poble.

Dia Internacional de la Dona
Diferents poblacions
El dia 8 de març se celebra, en diversos països europeus, sud-americans i als Estats Units d’Amèrica, el Dia Internacional de la Dona. Es tracta d’una jornada reivindicativa que té per objectiu conscienciar sobre totes les discriminacions socials, polítiques i econòmiques que encara avui pateixen moltes dones en aquests països.

Festa de l'Aigua
Almacelles (el Segrià)
Una gran festa que cada any commemora, amb centenars d'activitats i una espectacular rua de carrosses guarnides, un dels esdeveniments cabdals per al desenvolupament de la vila: l'arribada de l'aigua del canal d'Aragó i Catalunya, el 2 de març de l'any 1910.

Fira Natura
Lleida (el Segrià)
Dedicada al Medi Ambient i a l'assoliment de la qualitat de vida, Fira Natura és un dels exponents firals més destacats del sector de l'ecologia d'entre els que es realitzen a Catalunya i el més important de l'àrea d'influència de la ciutat de Lleida i la comarca del Segrià.

Aplec de la sardana
Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat)
Trobada de balladors de sardanes que se celebra cada any el tercer diumenge de març, aprofitant l'inici del bon temps i les ganes dels membres de les colles de retrobar-se amb una de les danses catalanes per excel·lència.

Sant Salvador d'Horta
Horta de Sant Joan (la Terra Alta)
Sant Salvador d'Horta (1520-1567), originari de Santa Coloma de Farners (la Selva), va exercir el seu ministeri, principalment, a Horta de Sant Joan (la Terra Alta). Va obrar multitud de miracles, entre els quals en sobressurt un en què va guarir una sordmuda castellana que va passar a parlar només en català. Els seus miracles van incomodar la Inquisició per la seva excessiva popularitat.

Festa major d'hivern de Santa Perpètua de la Mogoda (el Vallès Occidental) -festa que congrega tot un seguit d'activitats lúdiques i festives organitzades per les diferents entitats del poble i que es realitzen al voltant del dia de la patrona Santa Perpetua, el 7 de març. Telèfon: 93.560.01.03
Festa de Sant Patrici a Catalunya - Barcelona celebra el “Sant Patrick’s Day” o Festa de Sant Patrici, festa nacional irlandesa, amb un festival de cinc dies de durada al vltant del 17 de març, que permet conèixer el millors de la música, la dansa, la gastronomia i els esports tradicionals irlandesos. La comunitat irlandesa del nostre país, com les de la resta d’Europa, celebra aquesta festa amb diverses iniciatives encaminades a fomentar el coneixament mutu entre les cultures catalana i irlandesa. Dos de les més importants són el festival El Feile de Barcelona i la festa de Sant Patrick’s a Arenys de Mar. Telèfon: 93.423.76.68
Firagri, Fira Agrícola i Ramadera de Figueres (l'Alt Empordà) - és la fira agrícola i ramadera més important de les comarques gironines, especialitzada en maquinària agrària i bestiar. Des de l'any 1999, és organitzada per l’Ajuntament de Figueres i se celebra el segon diumenge de març al Recinte Firal. L’exposició mostra algunes de les últimes novetats en matèria de maquinària, productes i serveis agrícoles i ramaders.
Fira del Fang de Marratxí (Mallorca) - entre el primer i el segon cap de setmana de març, des de l'any 1984, es celebra una fira que inclou una àmplia mostra d'olles, gerres, plats, tasses, siurells i tota mena d'objectes utilitaris de terrissa que es realitzen de fa molts d'anys a petits tallers familiars del municipi, a la zona de Sa Cabaneta i, sobretot, a Pòrtol. La producció d'olles i greixoneres, ajudada per l'abundant terra roja dels voltants de Marratxí, ha convertit "la indústria del fang" en l'element més característic del municipi. El programa de la Fira, que finalitza amb la popular Trencadissa, també inclou demostracions, tallers, exposicions, conferències, música i ball mallorquí.
Processó del Crist de la Mar a Benicarló (el Baix Maestrat) - dies abans que comenci la Setmana Santa, milers de persones participen d'aquesta solemne processó que acompanya la imatge del Sant Crist, col·locada en una barca i portada per mariners, des de la parròquia de Sant Pere Apòstol (coneguda com a capella del Crist de la Mar) fins al tempre de Sant Bartomeu. La processó, que organitza la confraria de pescadors, commemora l'arribada de la imatge del Santíssim Crist de la Mar, el 1650, a bord d'un vaixell procedent de Tunísia per salvar la ciutat d'una terrible pesta. Telèfon: 964 47 08 67

Enviar articleEnviar enllaç

Història de la Festa de l'Aigua d'Almacelles 1910-2004