Calendari: Festes de Primavera > Altres festes d'abril > Altres celebracions

Mostra Internacional d'Improvisadors
Trobada amb l'improvisació glosada d'arreu del món
Manacor i altres poblacions de Mallorca, Març-abril

L'entitat organitzadora

Des de l'any 1999 se celebra, en diferents teatres i espais culturals de Mallorca, una trobada que agrupa els millors intèrprets de l'art de fer gloses, un gènere que manté una extraordinària vitalitat a l'illa i que és present en bona part de les festes populars de les Illes Balears.

Durant tota una setmana, Mallorca es converteix en la capital internacional de la improvisació poètica oral, un estil de declamar que compta amb diferents referents arreu del planeta, i que a les Illes Balears ve representat per les gloses.

La Mostra Internacional d'Improvisadors és organitzada per l'Associació Cultural Canonge de Santa Cirga amb l'objectiu que difondre i fomentar el coneixement al voltant de l'art dels glosadors, els poetes populars que fan gloses, un conjunt de versos improvisats. Un dels objectius de la Mostra és poder escoltar l'art dels glosadors d'altres indrets del món, amb diferents llengües i cultures, i poder així revitalitzar l'art de la improvisació cantada. L'entitat forma part de l'Associació AREPO que organitza trobades d'improvisadors, així com jornades i trobades d'estudi sobre aquest món en diferents illes del Mediterrani i l'Atlàntic.

Un altre dels actes destacats és la Mostra de Gloses Escolars, que compta amb la participació de més d'un miler de nins i nines que han aprés aquestes composicions orals en el taller de tècniques d'improvisació a les escoles.

Un dels moments més esperats de la Mostra és l'entrega de la Ploma d'Or del Canonge, un reconeixement a la dedicació i activitat al voltant de les gloses que cada any s'atorga a diferents persones.

El ball parlat de Sant Pere Ermengol
Palacín i Artiga, Albert / Editorial Virgili & Pagès
Inclou el text del ball parlat de Sant Pere Ermengol a la Guàrdia dels ...

Halar, cuina gitana a Catalunya
Diversos autors, / Generalitat de Catalunya, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Aquest llibre és una iniciativa del Pla Integral del Poble Gitano i és ...

llegir
Festa i espai metropolità (II). Algunes reflexions sobre la Feria de Abril que se celebra a Catalunya
Moya i Domenech, Bienve / Diari Avui
En teoria aquesta Feria s'anuncia com una imatge catalana de la de Sevilla ...