Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de maig > Mostres, concursos i exposicions de flors

Exposició Nacional de Roses
Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat), Segon cap de setmana de maig

Les roses de l'Exposició

S'hi exposen tot tipus de roses

Les roses del Concurs

Cada segon cap de setmana de maig i emmarcada dins les Festes de Primavera, la Ciutat de les Roses, nom amb què es coneix a Sant Feliu de Llobregat, celebra una magnífica jornada floral que cada any congrega als millors professionals i afeccionats a les roses i els rosers.

L'Exposició Nacional de Roses és un espai de trobada on els cultivadors locals i d’altres indrets del món mostren les seves creacions amb els millors exemplars d’aquesta flor. Durant molts anys l'Exposició es va fer a la Plaça Lluís Companys (al centre de la ciutat), però l'any 2006 es va traslladar al Palau Falguera. També es realitzen diversos concursos per a professionals i afeccionats del sector, en diferents modalitats: roser en test, flor tallada, centres florals, rams i flor seca, rosa en miniatura, aparadors, etc.

Sant Feliu de Llobregat compta amb un llarga tradició roserística fins al punt que durant la República la ciutat s’anomenà “Roses del Llobregat”. En l’actualitat Sant Feliu és coneguda com la “Ciutat de les Roses”. De fet, la ciutat compta amb diverses roses autòctones, concretament les de les famílies roserístiques Dot, Torreblanca i Camprubí.

La història de l’Exposició es remunta a l’any 1928 quan Pere Dot, un cultivador local va organitzar la primera Exposició de Roses a l’Ateneu Local. En els anys següents, l’exposició agafa molta embranzida i atrau cultivadors d’altres comarques. Acabada la guerra, l’any 1949 es reprèn la celebració a la Unió Coral i el 1957 és declarada Exposició Nacional de Roses. En els darrers anys, des del 1979, al costat de l’Exposició de Roses s’hi fa una concorreguda Fira Comercial i Industrial.

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
08980 Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat)