Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de maig > Festivals de titelles

Fira de Teatre de Titelles

Imatge gràfica de la Fira

Titella del Centre de Titelles

Dos titellaires en acció

Espectacle amb ombres

Teatres, biblioteques, places i carrers de Lleida es converteixen, cada any el primer cap de setmana de maig, en escenaris per on desfilen titelles, putxinel·lis i marionetes d’arreu del món. S'hi celebra la Fira de Titelles de Lleida, un esdeveniment que converteix la ciutat en capital mundial d'aquests personatges.

La Fira de Titelles de Lleida és ja un esdeveniment consolidat dins els circuits comercials de programadors culturals. S’hi reuneixen cada any companyies, programadors i públic interessant en el món dels petits putxinel·lis, les marionetes, els titelles i les teresetes. En aquest sentit, la Fira és l’espai on cada any es decideixen molts dels espectacles de titelles que es podràn arreu durant l’any, un festival que obre la temporada titellaire.

La Fira programa espectacles de companyies de titelles catalanes i també internacionals de gran qualitat i, en les darreres edicions, també inclou obres que combinen les titelles amb d’altres disciplines, com les ombres o el clown.

Des de l'any 2005 l'organització vol consolidar la Fira també com a festa ciutadana per a la ciutat de Lleida i per això programa més espectacles gratuïts que mai, una Fira del Llibre, on es poden trobar llibres relacionats amb les arts escèniques i un Mercat d’Artesans, en què hi participen diferents constructors de titelles del país.

La Fira és el marc on el Centre de Titelles de Lleida –l’entitat que organitza el festival- estrena el seu darrer espectacle.

Durant els dies que dura la Fira de Titelles, les botigues de l’Eix comercial guarneixen els seus aparadors amb titelles elaborades pels nens i nenes lleidatans a l’escola, i els balcons es vesteixen de gala amb dracs, titelles i banderoles.

Imatges: Centre de Titelles de Lleida

El teatre de titelles a Catalunya