Calendari: Festes d'Hivern > Dia dels Sants Innocents > Falses notícies

El pi de Centelles serà de cartró pedra
L'Ajuntament cedeix a les pressions dels grups ecologistes
Centelles (Osona), 30 de desembre de 2006

El nou pi serà de cartró

Davant les protestes exercides per diferents grups ecologistes de la comarca d'Osona, enguany la celebració del Pi de Centelles, una de les festes populars i tradicionals més destacades de la vila, es quedarà sense el seu principal element.

I és que el pi que cada any es va a cercar a les afores del poble, aquest any serà substituït per un element de cartró pedra, que n'imitarà la seva forma i estructura. La creació d'aquest pi artificial s'ha encarregat a una prestigiosa empresa xinesa de producció d'elements escenogràfics i, segons ha pogut saber la redacció de festes.org, a hores d'ara el nou pi encara no ha arribat al Port de Barcelona.

Segons fonts municipals, la decisió és irreversible i ha estat causada per una querella que ha interposat contra la festa una entitat ecologista de la qual no n'ha trascendit el nom. El nou pi serà instal·lat en un camp als afores del poble. D'aquesta manera dos dels els actes més emblemàtics de la celebració, el tradicional esmorzar amb els galejadors i la cercavila d'entrada del pi a l'església, es podran fer com fins ara. El nou pi serà utilitzat cada any i serà plegable, reciclable i sostenible. L'Ajuntament ha advertirt però, que si bé ha cedit en la substitució del pi, les pomes i les galetes de les garlandes seguirant essent naturals i no es substituiran en cap cas per pomes i galetes de PVC.

Diferents col·lectius i entitats cíviques de Centelles s'han mostrat absolutament contràries a aquesta substitució del principal element de la festa i amenaçen, no només a boicotejar la nova celebració sino també de crear-ne una de paralel·la. En previsió d'aldarulls, els Mossos d'Esquadra faran un desplegament especial, i ja han requisat diversos trabucs de persones vinculades a les entitats que més s'estan enfronant al canvi. L'església, per la seva banda, ha lamentat la substitució però s'ha mostrat resignada als esdeveniments advertint que la patrona santa Coloma acceptarà de bon grat qualsevol ofrena del poble, sigui aquesta natural o artificial.