Calendari: Festes d'Hivern > Dia dels Sants Innocents > Falses notícies

Aquest dia també és costum que els mitjans de comunicació, diaris, televisions i ràdios creïn una notícia falsa, falsa i errònia que els lectors, oients i telespectadors miren d’endevinar aquest dia, no sempre amb encert. L’endemà els mateixos mitjans s’encarreguen de divulgar quina ha estat la “innocentada” que van difondre.

Els reis d'Orient eren, tots tres, negres
Arenys de Munt (el Maresme)
L'equip de restauradors de l'església d'Arenys de Munt, que des de fa més de cinc anys treballa en la recomposició de les pintures murals que es van trobar en aquest temple, ha fet públic avui un comunicat que aporta noves i valuoses dades al voltant de la pintura principal, la que escenifica l'adoració dels tres reis. Segons els investigadors, els reis d'orient que apareixen en l'escena són tots tres negres.

El pi de Centelles serà de cartró pedra
Centelles (Osona)
Davant les protestes exercides per diferents grups ecologistes de la comarca d'Osona, enguany la celebració del Pi de Centelles, una de les festes populars i tradicionals més destacades de la vila, es quedarà sense el seu principal element.

Ball de Càmeres
Vilanova i la Geltrú (el Garraf)
Avui s'ha presentat en societat el nou Ball de Càmeres, una comparsa festiva formada per fotògrafs, càmeres de televisió i altres documentalistes de les festes populars, que participarà en totes aquelles celebracions que ho sol·licitin.

Jornades per a obtenir el carnet de pirotècnic no professional
Granollers (el Vallès Oriental)
Per fer front a la pol·lèmica directiva europea que pretén regular de forma molt restrictiva l'ús dels materials pirotècnics s'organitzen per primera vegada a Granollers unes jornades per obtenir l’autorització com a disparador no professional de focs artificials.