NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   

Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de maig > Festivals de música i cançó


Circuit Folc
Ballaruca de Sant Jordi a Sant Joan
Diferents poblacions, del 23 d'abril al 24 de juny


Miquel Gil, fundador d'Al Tall, un dels caps de cartell del II Circuït Folc


Marc Serrats i Marc Grau són Xerremequ Tiquis Miquis


Jaume Arnella, Creu de Sant Jordi 2001, va participar al I Circuït Folc


 

Tothom qui vulgui gaudir de la millor música folk i tradicional dels Països Catalans ja no s'ha de desplaçar al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona. Des del 2006, el Circuit Folc fa arribar aquest estil musical arreu del país, combinant els millors grups del moment amb formacions novelles de notable projecció.

Tots els concerts tenen lloc en sales de petit format, com bars musicals, ateneus, pubs... El circuit es concep, segons Jordi Fàbregas, director del CAT, com un cicle que vol "facilitar la presència dels grups de música folk en espais on no és habitual que hi actuïn, en espais de proximitat", com els Via Fora! de Manresa o Vilafranca del Penedès, la taverna Cal Macarró de Calaf, els ateneus d'Igualada, Badalona, Figueres, Lleida i Llagostera, o d'altres sales de Tàrrega, Vic, Sant Celoni i Mataró.

El circuit, organitzat pel CAT i el Grup Enderrock, amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat (CPCPT), va arrencar el 2006 arribant a sis sales, quantitat que s'ha doblat a la segona edició. El nombre de concerts també augmenta considerablement, passant dels 25 del 2006 als 36 que tenen lloc durant el 2007.

Els caps de cartell del II Circuit Folc són Xerremequ Tiquis Miquis, una formació que combina el folc amb l'electrònica, així com el cantautor valencià Miquel Gil, considerat l'autor del millor disc de folk de l'any. El violista de roda Marc Egea també forma part del cicle, així com els guanyadors del concurs Sona 9 del 2006, Xazzar; Gadegang, guanyadors del Sona 9 del 2002; els vila-relencs Sitja o els garrotxins Sol i Serena.

Ramon Fontdevila, director del CPCPT, avisa que, tot i tractar-se de la segona edició, "encara estem fent una prova", en el sentit que s'està creant una xarxa de difusió de la música popular i tradicional que, en el futur, es preveu que encara estigui molt més implantada arreu de Catalunya i, possiblement, dels Països Catalans.

Fàbregas també ho considera així, afirmant que la primera edició del Circuit, el 2006, "va ser una prova pilot". L'edició del 2007, per bé que ha polit força aspectes, encara és experimental, amb l'objectiu posar les bases d'un futur circuit molt més sòlid que sigui plenament rentable, tant per a les sales que l'acullin com per a les formacions que hi participin.

Sigui com sigui, tothom qui s'acosti a una de les dotze sales que acullen el circuit podrà gaudir en directe de propostes d'allò més especials a pocs metres de la seva taula, ja sigui degustant unes herbes de Mallorca, una cervesa d'elaboració artesanal o un gotet de ratafia.

Text: Redacció festes.org

 
Arxiu
També pots descarregar-te aquest arxiu


  3246 lectures  

   imprimir compartir:   Facebook  google buzz Twitter  







Centre Artesà Tradicionàrius
http://www.tradicionarius.cat
Travessia de Sant Antoni, 6-8
08012 Barcelona (el Barcelonès)
932.184.485
tramcat@tradicionarius.cat




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org