Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de maig > Festivals de música i cançó

Cornamusam
Olot (la Garrotxa)
És un dels festivals internacionals temàtics dels que es fan a Catalunya a principis d'estiu. Organitzat per l'Associació de Cultura Popular El Til·ler, aquest festival únic aplega en un mateix espai a amants i intèrprets de la cornamusa, un instrument clàssic en l'àmbit de la música tradicional europea.

Circuit Folc
Diferents poblacions
Tothom qui vulgui gaudir de la millor música folk i tradicional dels Països Catalans ja no s'ha de desplaçar al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona. Des del 2006, el Circuit Folc fa arribar aquest estil musical arreu del país, combinant els millors grups del moment amb formacions novelles de notable projecció.

Musicat a Algemesí (la Ribera Alta) - mostra de música tradicional que té lloc a la localitat valenciana d'Algemesí i que aplega artistes de reconegut prestigi internacional. La mostra, però, té com a protagonista indiscutible a la Dolçaina, patrimoni cultural dels algemesinencs. Finals de maig. Telèfon: 660.95.96.20
Músiques a Cau d'Orella a Calaf (l'Anoia) - web del Casal de Calaf, l'entitat que organitza el cicle “Músiques a cau d’orella” amb propostes musicals no comercials, en petit format i que barregen estils, però molt atractives i capaces d'extreure’ns de la quotidianitat. Telèfon: 93.869.82.95
Fira de Música al Carrer a Vila-seca (el Tarragonès) - una fira de música professional que té lloc el mes de maig a la població tarragonina de Vila-seca. El seu objectiu és esdevenir un punt de confluència entre músics emergents, músics amb noves propostes, programadors i altres professionals del panorama musical dels Països Catalans. La FiM és el mercat de música emergent de referència a Catalunya, la primera trobada professional en el calendari de fires musicals. Telèfon: 932.157.411
Tradicionarius a Barcelona (el Barcelonès) - festival folk internacional que té lloc des de finals d'abril i fins a principis de juny al C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius del barri de Gràcia de Barcelona. Telèfon: 93.218.44.85
Primavera Sound a Barcelona (el Barcelonès) - festival de música pop-rock que se celebra a Barcelona a finals de maig, principis de juny.
Cant al Ras. Trobada de cant rural a Massalfassar (l'Horta) - encontre de cantadors que ve celebrant-se cada tercer dissabte de maig a Massalfassar des de l’any 1997 amb la intenció de recuperar el gust per la cançó tradicional, que històricament ha tingut una importància cabdal en les hores de treball, d’oci i de festa i que amb la globalització mediàtica dels referents culturals i la irrupció de la indústria discogràfica s’ha vist menystinguda i desplaçada fins ben bé la seua desaparició. Telèfon: 647.84.00.01
CauSound Boi de Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - un festival de músiques d'arrel i d'arreu, organitzat per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, en el marc de la Capvuitada de Festa Major de Sant Boi de Llobregat. Està adreçat a tot tipus de públic. A més hi ha activitats infantils amb un grup d'animació i un cercavila amb la participació d'entitats de timbalers locals. Al maig.
Festival de Blues de Solsona (el Solsonès) - s'organitza a la població de Solsona. Amb concerts i actes de caràcter popular i benèfic, amb presència d'artistes nacionals i internacionals, en dates concretes dels mesos de març, abril i maig. Des del 2015. Telèfon: 629.50.68.34