Dimarts, 18 de juny de 2019 | Efrem    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes de Primavera > Festivals > Festivals de música

il·lustració de la notícia
 Festa'l Grogui
Platja de la Musclera (el Maresme)
La platja nudista de la musclera, entre Arenys de Mar i Caldes d'Estrac, és el marc incomparable i ocult on es cada any es celebra un dels festivals populars més eclèctics, estrambòtics i transgressors del Maresme.

Circuit Folc
Diferents poblacions
Tothom qui vulgui gaudir de la millor música folk i tradicional dels Països Catalans ja no s'ha de desplaçar al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona. Des del 2006, el Circuit Folc fa arribar aquest estil musical arreu del país, combinant els millors grups del moment amb formacions novelles de notable projecció.

Musicat - mostra de música tradicional que té lloc a la localitat valenciana d'Algemesí (Ribera Alta) i que aplega artistes de reconegut prestigi internacional. La mostra, però, té com a protagonista indiscutible a la Dolçaina, patrimoni cultural dels algemesinencs. Finals de maig. Telèfon: 660 95 96 20
Sónar. Advanced music and multimedia art - festival de música electrònica de Barcelona.
Músiques a Cau d'Orella - web del Casal de Calaf (Anoia), l'entitat que organitza el cicle “Músiques a cau d’orella” amb propostes musicals no comercials, en petit format i que barregen estils, però molt atractives i capaces d'extreure’ns de la quotidianitat. Telèfon: 93 869 82 95
Mestival - festival de música i cultura ètnica i mestissa, que es desplega a Elx el mes maig. S'hi ofereixen tallers, conferències, exposicions, dansa, gastronomia, ONG, animacions, mercats i un cicle de cinema.
Fira de Música al Carrer - diada musica que té lloc a Vila-seca (Tarragonés) i centrada en propostes musicals emmarcades en l’espai públic de músics i formacions de molt diversos indrets dels Països Catalans. Telèfon: 932.157.411
Tradicionarius - festival folk internacional que té lloc des de finals d'abril i fins a principis de juny al C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius del barri de Gràcia de Barcelona Telèfon: 93 218 44 85
Primavera Sound - festival de música pop-rock que es celebra a Barcelona.
Cant al Ras. Trobada de cant rural - encontre de cantadors que ve celebrant-se a Massalfassar des de l’any 1997 amb la intenció de recuperar el gust per la cançó tradicional, que històricament ha tingut una importància cabdal en les hores de treball, d’oci i de festa i que amb la globalització mediàtica dels referents culturals i la irrupció de la indústria discogràfica s’ha vist menystinguda i desplaçada fins ben bé la seua desaparició. Telèfon: 647.84.00.01
Franja'Rock - festival que es celebra a principis d'abril a la vila de Pena-roja (Matarranya) i té com a ingredients la música, el cinema, la fotografia i l' entreteniment, amb jocs populars i tradicionals, etc. Organitzat per l'Associació de Jóvens de Pena-roja,
Festival del Jazz Galet Club a Sant Pol de Mar (el Maresme) - organitzat per la Penya Xíndries a la Plaça dels Quatre Cantons i diferents espais de Sant Pol. Es clou amb un cercavila pels carrers del poble i un concert-vermut.
CauSound Boi de Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - un festival de músiques d'arrel i d'arreu, organitzat per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, en el marc de la Capvuitada de Festa Major de Sant Boi de Llobregat. Està adreçat a tot tipus de públic. A més hi ha activitats infantils amb un grup d'animació i un cercavila amb la participació d'entitats de timbalers locals.
Festival l'Empollada de Tiana (el Maresme) - en plena temporada d'exàmens, la vila maresmenca de Tiana fa una crida als estudiants perquè parin de fer colzes durant una estona i participin en el festival L'Empollada, un macroconcert gratuït que pretén esdevenir un punt de referència dins del panorama musical català.
Festival Internacional de Dixieland de Tarragona - El Festival de Dixieland de Tarragona neix al 1994 a Tarragona, una ciutat on des de la restauració dels ajuntaments democràtics, el jazz s'havia recuperat com a gènere estable dins de les diferents programacions culturals de l'any. Donat que d'altres poblacions catalanes i també de la resta de l'Estat ja comptaven amb festivals de jazz entesos amb un sentit genèric, l'Ajuntament de Tarragona va optar per l'especialització de la vessant dixieland, és a dir, el punt de partida del jazz, el jazz més tradicional, fet que comportava d'entrada una innovació temàtica.
Festival de Blues de Solsona (el Solsonès) - s'organitza a la població de Solsona, capital del Solsonès. Es desenvolupen concerts i actes de caràcter popular i benèfic, amb artistes nacionals i internacionals, en dates concretes dels mesos de març, abril i maig. Telèfon: 629506834

Enviar articleEnviar enllaç