Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu del Carme > Festes majors a la costa

Festes del Carme

Processó per terra

Barca engalanada

Processó marítima

Castell de focs

Amb motiu de la diada a la Mare de Déu del Carme, la localitat marinera de l’Ampolla celebra la tradicional processó marítima nocturna i l’espectacular castell de focs aquàtic, un esdeveniment que suposa un punt i apart en el calendari festiu anual dels mariners i navegants locals.

Les festes de la Mare de Déu del Carme duren tot el cap de setmana més proper al 16 de juliol i com moltes d’altres celebracions de la zona, inclouen els tradicionals jocs amb bous. Tant divendres com diumenge a la tarda, els ampollencs i ampollenques jugaran a empaitar-se pel espais del port marítim amb els bous d'algun ramader local.

L’acte central de la festa és la processó marítima que té lloc el dia 16 de juliol al vespre. Des de ja fa dies tota la flota de vaixells, petits i grans, és engalanada amb cintes de llums de colors per aquesta desfilada marítima que, segons la tradició, protegeix vaixells i mariners contra accidents durant tot l’any.

La imatge de la Mare de Déu és treta en processó pels més joves, es carrega dins la barca més gran i més engalanada i comença un passeig nocturn, juntament amb d’altres embarcacions, pel port de l’Ampolla. La barca amb la imatge va al centre de tots ells.

Quan la processó marítima ja s’ha acabat, comença l’espectacle pirotècnic aquàtic que converteix el port de l’Ampolla en un focus de llum, soroll i vistositat impressionant.

Ajuntament de l'Ampolla
Plaça Manel Ferrer, 3