País Valenciā

Proveīdors

Filmant una mascletā a Xātiva

Dos dels membres de la nova comparsa

Empaitant el dimoni

Coreografia de suport als trabucaires

Avui s'ha presentat en societat el nou Ball de Cāmeres, una comparsa festiva formada per fotōgrafs, cāmeres de televisiķ i altres documentalistes de les festes populars, que participarā en totes aquelles celebracions que ho solˇlicitin.

Com és sabut, cada vegada és més nombrķs l'estol de fotōgrafs i cāmeres de televisiķ que acompanya les cercaviles de cultura popular i que és present en les diferents manifestacions festives catalanes.

Cāmera en mā, aquests personatges irrompen entre els actuants, sempre mirant de trobar un bon plānol, una bona imatge, la millor perspectiva.

La seva presčncia, entre dansaires, portadors de gegants, entre diables, a les filās de Moros i Cristians, etc no sempre és harmoniosa amb el moment que tracten de copsar ni respectuosa amb el ritus que tracten de cobrir. Fins i tot, en alguns casos, s'interposen al bell mig de l'espai, pertorbant el bon desenvolupament de l'acciķ festiva.

Conscients d'aquest fet, un grup de fotōgrafs i altres professionals dels mitjans de comunicaciķ han decidit passar a l'acciķ. S'han constituīt com una entitat més, amb rčgim d'associaciķ cultural, per a dur a terme diverses accions encaminades a reparar aquesta mala imatge del gremi.

El primer objectiu que s'ha marcat la nova associaciķ és posar en marxa un nou ball popular, que han batejat amb el nom de "Ball de Cāmares".

El Ball tindrā una coreografia prōpia i s'estructurarā al voltant de les eines que fan servir els professionals d'aquest gremi: les cāmeres de fotografiar i de filmar amb quč immortalitzen les festes. El ball estarā format per vuit balladors distribuīts en dues fileres que executaran diversos moviments amb una coreografia que es vol mantenir en secret.

Els balladors duran els seus estris a la mā i faran diversos jocs amb ells: se'ls passaran els uns per sobre els altres, faran veure que fotografien al públic que els fotografia, miraran a través dels objectius, es fotografiaran entre ells, entre d'altres moviments.

El grup té previst presentar el nou ball en el marc de la Festa Major de Sitges dels propers 23 i 24 d'agost de 2008. Amb aquest objectiu fixat, els participants en el ball ja fa dies que assagen als locals de l'associaciķ i ja han encarregat els vestits que duran.

El Ball de Cāmeres participarā per iniciativa prōpia i per sorpresa en diferents festes i cercaviles que consideri interessants, perō també obre la possibilitat de ser contractat perquč participi integrat en el seguici popular de determinades festes i celebracions d'altres pobles.

Text: Redacciķ festes.org

Data de publicaciķ digital: 27/12/2007 2387 lectures