Calendari: Festes de Tardor > Festivals > Festivals de narració oral

De Fàbula
Festival Internacional de Narració Oral als peus del Montseny
Diferents poblacions del Baix Montseny, Finals de novembre

Un moment del festival

Cada any a finals de novembre es celebra en diferents poblacions als peus del Montseny el Festival Internacional de Narració Oral «De Fàbula» que reuneix a diferents narradors que expliquen contes d'aquí i contes d'allà.

Catalunya disposa d'una amplíssima tradició de contes, rondalles, llegendes i altres narracions populars que han passat de generació en generació. I també compta amb un gran nombre de persones que es dediquen a l'art d'explicar aquestes històries. Quan el fred comença a establir-se entre nosaltres, passat Sant Martí, es celebra el «De Fàbula», un festival de narració oral que, organitzat per primera vegada l'any 2006, vol convertir-se en un punt de trobada entre els narradors catalans i d'altres vinguts d'arreu del món. Un espai on, durant una setmana es puguin tornar a sentir velles històries.

El festival està organitzat per l'associació Impuls-art, que té per objectius, en primer lloc, contribuir a l’exhibició i divulgació de la producció cultural professional en àmbits que vinculin la creació literària, plàstica, escènica i d’investigació i especialment la narració oral a Catalunya. El festival vol fomentar, en segon lloc, la narració oral com a vehicle de transmissió de cultura, d’intercanvi d’experiències i coneixement entre diferents cultures i generacions. I finalment, el festival es proposa potenciar la figura del narrador com a professional de la cultura i crear una xarxa nacional i internacional entre festivals de la mateixa tipologia.

Les poblacions que durant aquesta setmana acullen el festival són, entre d'altres, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Gualba, Sant Antoni de Vilamajor i Campins.

Durant tots aquests dies de festival, els diferents contacontes participants expliquen diversos contes individualment, en funció d'una temàtica triada. El festival també programa tallers i exposicions relacionades amb l'art d'explicar contes. L'entrada és gratuïta.

Web del festival
c/ Princesa, 53, pral 3r.