Calendari: Festes de Tardor > Altres fires i festes de novembre

Dijous Bo
Inca (El Raiguer)
Tal i com diu la veu popular, cada tercer diumenge de novembre Inca es converteix en la capital de l'Illa de Mallorca. S'hi congreguen centenars de milers de persones atrets per les ofertes del mercat més gran i complert de Mallorca i per les diverses activitats festives que es fan al seu voltant.

Festa Major del Sant Crist
Balaguer (la Noguera)
Balaguer celebra la seva Festa Major amb un ampli conjunt d’activitats al voltant del 9 de novembre. Les celebracions estan dedicades al patró de la ciutat i giren al voltant d’una imatge de fusta que la tradició explica que fou la primera al món en representar a Jesús a la creu.

Festa de la Mare de Déu del Sofratge
Benidorm (la Marina Baixa)
Pels volts del segon diumenge de novembre, la vila turística de Benidorm celebra les seves festes patronals en honor a la Mare de Déu del Sofratge. Processons, solta de vaquetes i l’escenificació de l’esdeveniment que va donar origen a la festa són alguns dels seus actes destacats.

Festa Major de Sant Romà
Lloret de Mar (la Selva)
Durant tota una setmana Lloret de Mar celebra la Festa Major de Sant Romà, una celebració que per a molts lloretencs i lloretenques, és la veritable Festa Major, la més viscuda i la que organitzen les entitats, doncs a l’estiu estan molt ocupats amb les feines relacionades amb el turisme.

Foc de Castelló
Castelló d'Empúries (l'Alt Empordà)
El Foc de Castelló és una recreació festiva que rememora un dels episodis més negres de la història d'aquesta vila: la batalla sagnant que va enfrontar, l'any 1874, els carlins amb els liberals en el marc de la Tercera Guerra Carlina.

Nit Templària
Castelló (la Plana Alta)
La Nit Templària és una celebració de caire festiu que té el seu epicentre en diverses manifestacions de tipus medieval, com una desfilada i un sopar, destinades a recordar als Templers, una ordre religiosa i nissaga de monjos guerrers que feien tasques de protecció i pedagogia a l'època de les croades.

Festes de Sant Faust
Igualada (l'Anoia)
Protagonitzada per un rei de burles que va disfressat de sant Faust, la festa major d'hivern d'Igualada creix any rera any en nombre de participants i d'actes com el “Cara o què?”, “Fura del Faust”, el concert o la cercavila.

Fira d'en Perot Rocaguinarda a Olost (el Lluçanès) - tot un poble abocat a despertar el segle disset del fons del temps. Els vilatans entren a la llegenda i fan reviure l’idil•li del Perot i la Mercè, la lluita entre bandolers, la brutícia, els pidolaires, les barjaules, la vida al carrer…
Fira EcoReus - no és només una fira on es mostren empreses i productes. És un esdeveniment participatiu i de divulgació cultural, amb tallers, conferències, audiovisuals i ponències. L'objectiu és promoure el consum responsable i la sostenibilitat, donar a conèixer les polítiques de reciclatge, tractament de residus, sostenibilitat i foment de les energies renovables, per part de les institucions, promoure alternatives per a una vida sana i equilibrada, sensibilitzar pel consum ecològic... Telèfon: 600492134

Dijous Bo, un fet històric
Pieras Salom, Gabriel / Ajuntament d'Inca