Dimarts, 30 d'abril de 2024 | Sofia    cerca       subscriu-te

Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Cap d'Any i Ninou > L'Home dels Nassos

L'home més buscat per la mainada torrellenca
Torroella de Montgrí (el Baix Empordà), 31 de desembre

L'Home dels Nassos envoltat de petits

Reparteix caramels

La personificació de l’Home dels Nassos surt a Torroella de Montgrí vestit de pastor -amb barretina, samarra i espardenyes de vetes- i, després de fer un discurs d’inici de la celebració, es passeja en cercavila pels carrers, repartint caramels i acompanyat per un grup de grallers.

Cada 31 de desembre els nens i nenes de Torroella de Montgrí surten pels carrers d'aquesta vila empordanesa a cercar l'Home dels Nassos. Des de fa dies, els seus pares, mentre sopen o en algun altre moment, els han explicat que aquest dia sortirà un home que té "tants nassos com dies té l'any". I els nens i nenes, il·lusionats de trobar-se i poder saludar a aquest misteriós personatge, ja s'aixequen de bon matí delerosos d'empaitar i trobar aquest home tant estrany com s'imaginen.

L'Home dels Nassos de Torroella de Montgrí és un personatge que va habillat amb samarra, barretina i espardenyes de vetes. La principal característica física d'aquest personatge és, però, la nàpia de grans dimensions que té, objectiu dels nens i nenes que aquest dia tothora el rodegen. Els petits, una vegada superada la impressió inicial, s'acosten a tocar el nas d'aquest singular i insòlit personatge que, a canvi, els obsequia amb un grapat de caramels.

L'Home dels Nassos va acompanyat per un grup de grallers i recorre els principals carrers del nucli històric d'aquesta vila repartint carmels.

La resurrecció de l'Home dels Nassos
Bilbeny, Jordi / festes.org
El darrer dia de l'any dóna vida a un dels personatges més populars, però ...

llegir
Qui ha vist l'Home dels Nassos? La literatura i la mitologia popular han recreat personatges amb grans apèndix nasals
Arruga, Jordi / Diari de Barcelona
L'Home dels Nassos, el fabulós personatge que té tants apèndixs nasals ...