Ecosistema: Protagonistes > Colles, comissions, confraries > Colles de Sant Medir

Federació de Colles de Sant Medir de Gràcia - web oficial de l'entitat que coordina l'activitat de les diferents colles de Sant Medir de Barcelona.
Colla "La Tradicional" de Gràcia (Barcelona) - web oficial d'aquesta colla creada l'any 2000 que participa de la festa com les altres, recorrent els carrers del nostre barri, a dalt de cavalls o camions, tirant caramels a la gent que s'acull als carrers.
Agrupació de Romeus La Providència - web d'aquesta colla de Sant Medir.
Colla de Sant Medir "Unió Gracienca" - és la tercera colla de Sant Medir més antiga de Barcelona i la primera de Gràcia. Va ser fundada el 1901 al bar Can Garcia, avui desaparegut, del carrer Bonavista, entre els de Martínez de la Rosa i Torrent de l'Olla. Entre els fundadors hi havia el mateix propietari del bar, un sastre anomenat Arisa i en Vidal Palau Raventós. Durant els primers anys, la colla també va ser coneguda com "la de l'Arisa" o "d'en Garcia", però a part d'això, de la seva primera etapa entre 1901 i 1936, se'n sap ben poc. Després de la guerra civil espanyola, no va tornar a sortir fins al 1944. La seva seu actual data del 1993. colla de Sant Medir fundada el 1901. El seu president és Carles Llop i Gil i el local, la Bodega "La Parra", al carrer Francesc Giner, 47 del barri de Gràcia de Barcelona. El 2000 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.
Colla de Sant Medir Monumental - fundada el 14 de desembre de 1948 en el neuràlgic restaurant Monumental del carrer Gran de Gràcia per els Srs.Ramón Lloret, Josep Cabanes i Joan Joé. En la actualitat compte amb una trentena de socis que formen una gran família.
Colla de Sant Medir Els Patufets - colla de Sant Medir que es va fundar l'any 1980 a la Vila de Gràcia i que participa de la romeria en honor al seu sant patró Telèfon: 637266099

Història de les colles de Sant Medir
Diversos autors, / Ajuntament de Barcelona