Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Vicent Ferrer > Miracles de sant Vicent

En algunes poblacions del País Valencià (València ciutat, Morella...) el diumenge i dilluns següent a la Pasqua es fan dramatitzacions escèniques de la vida i fets miraculosos de sant Vicent representades per xiquets menors de 14 anys. S'escenifiquen a l'aire lliure, en els anomenats "altars" i tenen una durada d'uns trenta minuts.

Junta Central Vicentina - entitat constituïda l'abril del 1943 que es dedica a coordinar les diferents associacions que organitzen la majoria dels actes dedicats a Sant Vicent Ferrer.
Altar de Sant Vicent Ferrer del Mocadoret de València (l'Horta) - els fins de l'Associació són commemorar anualment el popular miracle que va fer Sant Vicenç Ferrer als carrers de la Tapineria, barri situat entre la plaça de la Reina i el Mercat Central de València, conegut vulgarment com el Miracle del Mocadoret, donar a conèixer la figura i doctrina del nostre Sant Patró. Els actes propis i tradicionals de la festa són: Tabalà, cercavila, missa, dansà popular en honor de Sant Vicent, processó, instal·lació de l'altar a la Plaça del Miracle del Mocadoret, pujada i baixada de la imatge del sant, repartiment de berenars als nens abonats, publicació d'un llibre de la festa anual i tots aquells actes que es puguin organitzar per donar més esplendor a les festes.
Altar de Sant Vicent Ferrer del Carme de València (l'Horta) - web d'aquesta associació que organitza les escenificacions dels miracles de san Vicent i les altres activitats programades a l'altar del Carme a València ciutat.
Festes de Sant Vicent Ferrer a València (l'Horta) - és costum visitar sa casa natal convertida en capella. Allí es troba “El Pouet de Sant Vicent”, del que es dóna de beure als xiquets. Dins d'esta festa grups de xiquets representen, sempre en valencià, fets prodigiosos atribuïts al sant dominic, els denominats “miracles”. Les representacions es duen a terme en els catorze altars que s'alcen en els distints barris de la ciutat, presidits sempre per la imatge del patró. L'altar més antic dels que es munten data de 1561 i s'instal·la cada any junt amb el Pouet de Sant Vicent. Les festes vicentines s'inicien el dissabte a mitjanit amb el trasllat de la imatge a l'altar. El diumenge tenen lloc les representacions dels “miracles” i el dilluns, dia de la festivitat, se celebra la missa de Pontifical i es fa l'ofrena floral en la casa natal de Sant Vicent. A la vesprada té lloc una processó que recorre el barri de la catedral i la baixada de la imatge de l'altar.