Calendari: Festes de Primavera > Pasqua Florida > Joc dels Ous

El joc dels Ous a la Seu d'Urgell - la vigília de Pasqua es concentraven els joves d'ambdós sexes per fer un joc anomenat "jugar-se els ous", i que consistia a jugar-se una quantitat d'ous determinada (dels que havien aconseguit amagar durant la Quaresma). La cosa anava per parelles i guanyava la juguesca aquell dels dos que el dia de Pasqua deia primer al seu company: "Pasqua és arribada, els ous són meus". Així que arribava l'alba del dia s'iniciava la competició entre els jugadors, tot amagant-se i cercant l'altre per sorpresa i poder-li engegar la famosa frase abans no ho fes ell. Si es podia agafar per sorpresa i per l'esquena molt millor, ja que un podia dir tranquil·lament la frase sense que l'altre li passés al davant. Llavors, el guanyador, es quedava amb els ous que havien jugat i anava cap a casa a menjar-se'ls per esmorzar amb la família. Aquest joc que es feia entre els joves arrenca de molt lluny, i no només entre els joves sinó que també hi prenia part gent d'església, com consta en els anys 1255-1260. Font: Joan Bellmunt
Jocs dels Ous de Sils i Vallcanera (Selva) - joc de cartes que es juga el dimarts de Pasqua. Es tracta d'una tradició lúdica que deriva d'un costum del segle passat, quan els mossos de les cases de pagès pels voltants de Pasqua acostumaven a cobrar els seus treballs en espècies, i concretament en aquesta època, en ous. Es celebra a l’Hostal de Mallorquines. Telèfon: 972 16 80 00