Calendari: Festes de Primavera > Pasqua Florida > Concursos i trobades de Caramelles

Malgrat que les Caramelles són pròpies del Diumenge i Dilluns de Pasqua, durant els dos caps de setmana següents i en alguns casos fins a Sant Jordi, el cant coral i les cançons de festeig, alegria primaveral i religiosa també omplen els carrers i places d’alguns pobles, en el marc de trobades d'agermanaments i també de concursos competitius.

Trobada de Les Caramelles de Sau (Osona) - el tercer diumenge després de Pasqua diverses corals fan una cantada als pobles de Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Torelló, Monestir de Sant Pere de Casserres i Vilanova de Sau. Es fa un dinar de germanor i una cantada conjunta a Vilanova de Sau.
Concurs de Caramelles de Sant Julià de Vilatorta (Osona) - l'any 1977 es va organitzar el primer Concurs de Caramelles i es celebra cada any el diumenge després de Pasqua. Cada colla, pel sol fet de participar en el Concurs, era obsequiada amb un cabrit (avui es dóna un premi de uns 1.000 euros en metàlic). El Concurs de Caramelles de Sant Julià de Vilatorta s'ha convertit en un clàssic i serveix per impulsar nous estils i creacions de noves peces, estimulant i mantenint la cantada de Caramelles a molts pobles. La celebració comença al matí, amb la concentració i esmorzar conjunt de les colles participants a la plaça de l’Ajuntament. Tot seguit actua la colla amfitriona, les Caramelles del Roser, i la resta de grups i colles de cant coral provinents d’arreu de Catalunya. Es fa un Concurs de Pintura Ràpida (des del 1990's). Telèfon: 93.812.21.79
Trobada de Caramelles de Casserres (el Berguedà) - una de les trobades d’aquestes característiques amb més antiguitat del país. La Trobada es celebra 15 dies després de Pasqua, no té caràcter competitiu i està organitzada pel Grup Cantaire Sant Bartomeu de Casserres. La festa comença amb un esmorzar popular, l’audició de tres sardanes, la benvinguda de les autoritats i un passacarrers que compta amb la presència de totes les colles participants. Les caramelles comencen al migdia a l’escenari muntat per a l’ocasió a plaça de l’Ajuntament. Una jornada abocada a la germanor i l’amistat entre les colles, que aquest dia duen els colors dels seus vestits tradicionals. La trobada compta, des de fa 10 anys, amb una Fira de Productes Artesanals organitzada per l’Associació de Comerciants de Casserres, amb parades de productes alimentaris tradicionals elaborats a la vila. Telèfon: 647.62.60.46
Trobada de Petits Caramellaires a Abrera (el Baix Llobregat) - reuneix, cada 1 de maig i des de l'any 1971, colles de petits caramellaires de tot el Baix Llobregat. Organitzada per l'Associació Cultural i Folklòrica d'Abrera.
Trobada de caramelles Ciutat de Tarragona (el Tarragonès) - trobada que es fa anualment el segon dissabte després del diumenge de Resurrecció. L'organitza el Cor Gregal, fundat l'any 1994, que des de l'inici va recuperar les tradicionals cantades de Caramelles per Pasqua Florida, fins a la data.