Calendari: Festes d'Estiu > Concursos > Concursos ocellistes

Concurs d'ocells a Prats de Lluçanès (el Lluçanès) - el primer diumenge de juliol es celebra la final d'Osona del concurs d'ocells al Passeig de Prats de Lluçanès. Al matí esmorzar amb repartiment de coca, espetec i vi bo per a tothom. En acabar el concurs, es fa l'entrega de premis a càrrec de les autoritats presents i les pubilles i els hereus locals. L'acte l'organitza la Societat Ocellaire i compta amb la col·laboració de l'ajuntament i de nombrosos establiments comercials.
Concurs de grills a Taradell (Osona) - el primer concurs de grills de Taradell es va celebrar el 23 de juny de 1946 i estava organitzat per la colla de l'enciam, un grup d'homes que realitzaven diverses activitats pel poble. Durant la dècada dels 50, el concurs de grills era tot un esdeveniment. El Pla de Marenga s'omplia de taradellencs i taradellenques, tant dels que hi participaven com dels que simplement ho anaven a veure. Entre el 1962 i el 1971 el concurs es va deixar de fer. No va ser fins al 1972 quan, una colla de joves que havien format de nou l'Agrupament Escolta Rocaguinarda, el van tornar a engegar seguint practicament el mateix sistema que s'havia fet servir fins al moment. A finals dels anys 70, al concurs de grills se li va afegir el de cargols. I el 1987 s'hi va afegir el concurs de salts de granotes, tot i que aquest no va arrelar tant. Per diversos motius, entre els quals hi ha el final de l'Agrupament, els tres concursos es van deixar de fer. L'any 2017 un grup d'excaps el van voler recuperar. La iniciativa però només va durar aquell any.