Dissabte, 27 de juliol de 2024 | Juliana, Semproniana    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes de Tardor > Festes de la Verema > Festes i fires de la D.O Conca de Barberà

Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí (la Conca de Barberà) - quan arriba l’inici de la verema la plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí esdevé l’epicentre de la Festa de la Verema i de la DO Conca de Barberà. En aquesta mostra de vins i caves de la comarca els cellers de la DO Conca son els protagonistes oferint tastos als assistents. A més, al llarg de tot el cap de setmana diversos actes formen part del programa d’activitats, com ara la piada i obtenció del primer most o la cursa de portadores, la caminada entre vinyes, conferencies, actuacions musicals i espectacles. En l’apartat gastronòmic a més dels tastos de vi també es celebren activitats paral·leles totes elles relacionades amb el món del vi, com per exemple maridatges de vins i formatges o concursos amateurs de tast per parelles. Aquest actes diversos que inclou el programa de la Festa de la Verema també volen ser una oferta d’activitats més didàctiques o de formació i difusió de la cultura del vi. Telèfon: 977.87.00.05
Festa del vi Novell a Sarral (la Conca de Barberà) - es fibla la bóta i s'extreu solemnement el primer vi novell. Tot seguit sardinada popular (peix blau de Tarragona) i degustació del Vi Novell blanc i rosat. L'esmorzar està amanit amb música en directe. Unes jornades molt arrelades a la vila i que són organitzades per la Cooperativa Vinícola de Sarral de la mà de Vins i Caves Portell. Al novembre.