Calendari: Festes de Tardor > Festes de la Verema > Festes i fires de la D.O Alella

Festa de la Verema
Alella (el Maresme)
Alella acull durant un cap de setmana la tradicional Festa de la Verema, tres dies de celebracions dedicades als productes de la vinya i a l'extensa cultura popular relacionada amb el conreu del raïm que surt d’uns ceps que estan plantats amb vistes al mar.

Festa de la Verema de Sant Fost de Campsentelles (el Vallès Oriental) - web d'aquesta festa que inclou, entre d’altres, l’arribada dels carros amb el raïm, la pesada de les portadores amb la romana, la trepitjada per part del públic, el concurs de portadores i la mostra d’oficis relacionats amb el vi. Amb enllaços a les edicions des de 1999. Mitjans de setembre.
Festa del Most de Sant Quirze del Vallès (el Vallès Occidental) Es celebra a la Masia de can Barra, a mitjans de setembre i ho organitza el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze, amb la col·laboració de l'ajuntament. La festa es fa per recordar el temps quan el municipi era ple de vinyes. La tradició es manté un cop cada dos anys, anant al Penedès a buscar vi de la varietat parellada, destinat en un principi per a les caves Codorniu.
Festa de la Verema a Alella (el Maresme) - una de les Festes més arrelades del nostre poble, amb la Mostra de Vins i Restauració, la trepitjada del raïm i la benedicció del primer most, la Fira d’Artesans, etc. Telèfon: 93.555.23.39
Festa de la Verema a Cabrera de Mar (el Maresme) - se celebra a principis de setembre i vol recordar a les noves generacions com es recol·lectava el raïm anys enrere. L'Agrupació Sardanista i Cultural de Cabrera de Mar s'encarrega de la seva organització. Els actes inclouen la recollida de raïm al celler de Can Mora i la benedicció del raïm a l’església Sant Feliu. La trepitjada de raïm se celebra al pati de la masia de Cal Conde, i és el moment preferit dels petits. En les últimes edicions també s'ha organitzat la Ruta enoturística, relacionades amb el passat vitivinícola de Cabrera, amb un tast de vins final al celler de la Masia de Can Bartomeu, i l'activitat de l'Enotast (tast de vins amb maridatge de tapes) amb la col·laboració del consorci DO Alella.