Ecosistema: Protagonistes > Bestiari festiu > Porcs, truges i senglars

Porc Senglar del Bruc (l'Anoia) - pàgina dels Diables del Bruc on hi trobareu el nostre Porc Senglar i tot el procés de construcció de la bèstia amb fotografies. Telèfon: 619.379.381
Verro de Cardedeu (el Vallès Oriental) - porc senglar de Cardedeu.
Senglar de l'Espluga de Francolí (la Conca de Barberà) - es tracta d'una bèstia de quasi 4 metres de llarg i prevista de 5 punts de foc, els quals es poden carregar amb qualsevol tipus de petard. El seu cap és articulat, cosa que l'hi permet participar a tot tipus de cercaviles i correfocs amb una sorprenent actuació. El senglar és va crear al 1992 i està vestit de fibra amb una estructura de fusta. Ha hagut de ser restaurat en diverses ocasions degut al seu gran nombre de desplaçaments.
Senglar Fera Ferotge d'Olost (el Lluçanès) - peça de bestiari festiu amb forma de porc senglar, a càrrec dels Cremats d'Olost. Telèfon: 630.29.00.06
Senglar de Cabrils (el Maresme) - porc senglar d'aquesta població del Maresme que duen els Peluts de Foc. Telèfon: 93.753.01.57
Polseguera, truja de foc d'Argentona (el Maresme) - truja de foc que fou construïda per primera vegada l'any 1997 i rebatejada l'any 2008 amb el nom de Polseguera. Fa honor a la llegenda local dels Repicatruges.
Porca de Sant Antoni de Barcelona (el Barcelonès) - forma part dels diables de Sant Antoni, nascuts l'any 1985. La Porca va néixer l'any 1995 i acompanya als diables a les seves sortides fent aquestes més infernals i alhora divertides.
Porc Negre de Sa Granera de Palma (Mallorca) - nascut l'any 1999, a càrrec de l’Associació Cultural Sa Granera.
Lo Tossino de Tàrrega (l'Urgell) - fruit d'una iniciativa de l'Associació Cultural Guixanet, representa la rauxa i la irreverència. És obra de l'artista guissonenca Agnès Pla. Té dos portants i apareix flanquejat per acompanyants vestits de pagès. El cap, els ulls i la llengua són mòbils, i llueix barretina i faldons. Lo Tossino gaudeix d’un ball i una partitura pròpies.

50 Singulars de la festa. Petita guia de figures singulars de Catalunya
Masana i Soler, Heribert / El Cep i la Nansa Edicions