NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Primavera > Altres festes de juny > Aplecs


il·lustració de la notícia
 Festa de la Mare de Déu de l'Ecologia
Gallifa (el Vallès Occidental)
El Santuari Ecològic del Castell de Gallifa és el marc incomparable on cada any es desenvolupa la Festa de la Mare de Déu de l'Ecologia, un espai d'encontre i defensa dels valors ecològics des d'una perspectiva cristiana.


Aplec de la Trinitat de Sitges (el Garraf) - té lloc a l'ermita de la Trinitat el diumenge abans de Corpus. Es fa una missa i s'hi ballen sardanes. Ho organitza els Ermitans de la Trinitat.
Aplec de Primavera a Bràfim (l'Alt Camp) - el primer diumenge de juny se celebra l´Aplec de Primavera al santuari de Loreto, situat en el turó anomenat "Puig Rodó" a un quilòmetre de la vila de Bràfim. Aquest aplec és el més antic de les comarques meridionals. Hi ha ballades de sardanes i un dinar de germanor. Des del 2010 s'hi celebra la Fira de la Cirera on els productors locals de cireres venen els seus productes i els altres comerços del poble també hi participen.
Aplec a Santa Maria de Finestres (la Garrotxa) - se celebra per la Trinitat en aquest petit santuari situat en un indret de grans panoràmiques, en una de les carenes meridionals de la serra de Finestres. S'hi aplega bona part de la gent de la rodalia que hi puja a peu des de Santa Pau i des de Sant Aniol de Finestres. Es recullen donatius per la patrona, se celebra un esmorzar popular i una missa, durant la qual s'ofereixen flors silvestres a la Mare de Déu i es canten els goigs.
Festa de la Mare de Déu de Sa Vila a Ceuró, Aj. Castellar de la Ribera (el Solsonès) La imatge fou trobada prop d'una font per un pastor. El cinquè diumenge després de Pasqua es fa una festa a l’ermita de la Mare de Déu de Sa Vila o la Vila, dedicat a Santa Maria, prop de la masia de Vila de Perdiguers, els propietaris de la qual conserven la bella imatge de la Mare de Déu, de vori, d’estil gòtic (molt probablement del segle XV).

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org