Ecosistema: Protagonistes > Balls i danses > Esbarts dansaires

Esbart Rocasagna - esbart fundat per la Sra. Carme Pallarès amb l’objectiu de revaloritzar la nostra dansa. Segeuix la tradició de Manuel Cubeles, que va proposar la dansa escènica, o sigiui, la dansa feta espectacle. Telèfon: 93.7792311
Esbart Dansaire i Ball de Gitanes de Mollet - web oficial d'aquest Esbart que va néixer de les Gitanes i vol expressar-se amb les estructures coreogràfiques tradicionals catalanes, però en espectacle contemporani. Telèfon: 607.200.593
Esbart Olot - pàgina web de l'Esbart Olot, fundat el 1996 i dedicat a promoure la dansa catalana en escenaris d'arreu, amb danses tradicionals i de nova creació. Telèfon: 972.272.144
Esbart Comtal de Barcelona - web oficial d'aquesta entitat que treballa pel manteniment i difusió de les danses folklòriques d'arrel tradicional, a més d'intentar recuperar l'atenció de la gent jove envers el món de la cultura popular Telèfon: 93 459.20.14
Esbart Dansaire de Granollers (el Vallès Oriental) - amb espectacles infantils i familiars i de carrer. Ballades al carrer en Festes Majors, diades... Ens adeptem a les necessitats d'espai i durada. Telèfon: 93.870.72.55
Esbart Sant Julià de l'Arboç (el Baix Penedès) - es fundà l'any 1961 amb la intenció de divulgar la dansa popular catalana i de conrear una entitat on no només es donès formació de dansa sinó que, a més a més, servís per formar persones dins d'un grup, guiant-les cap als principis de l'amistat. Telèfon: 977.67.02.69
Esbart Santa Tecla de Tarragona (el Tarragonès) - l'Esbart Santa Tecla, fundat l'any 1971, pot considerar-se avui com una de les entitats amb més activitat creativa dins del món de la Cultura Tradicional i Popular de Tarragona. Telèfon: 977.22.21.67
Esbart Dansaire de Tarragona (el Tarragonès) - fundat l'any 1943, ha recuperat per a la Ciutat el Ball de Gitanes de Tarragona , el Ball de Pastorets de Tarragona i el Ball dels Set Pecats Capitals que formen part del Seguici Popular de la Ciutat, declarat d'Interès Nacional. Aquests dos Balls de Festa Major disposen també de les seves versions Infantils. Telèfon: 977.22.75.02, 9
Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt - Ens agrada ballar, és cert. Ens agrada enfilar-nos molt amunt en les il.lusions, també és cert. Però el que més ens agrada és compartir amb vosaltres l'amor i el goig per la dansa Telèfon: 93.795.02.92
Esbart dansaire d'Iluro de Mataró (el Maresme) - formada per l'Esbart Dansaires d'Iluro i el grup de puntes El Boixet. Història, activitats, actualitat i enllaços.
Esbart de Sant Cugat del Vallès (el Vallès Cccidental) - neix l’any 1975 amb un caràcter definit d’innovació en el món de la dansa catalana, sempre basant-se en la Cultura Popular i Tradicional del nostre país. Telèfon: 93.675.26.52
Esbart Terrassa (el Vallès Occidental) - grup de dans dins l'Agrupació Folklòrica Amunt i Crits.L ’actual Esbart de Terrassa ja formava part, l’any 1950, de l’Agrupació Cultural i Sardanista de la Sagrada Família de Terrassa, i el 1962 prengué definitivament el nom d’"Esbart de Terrassa" i quedà vinculat a la resta de grups de dansa catalana d’arreu del principat. Telèfon: 93.785.10.28
Esbart de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - ja formava part de la Secció de Folklore del Centre Parroquial abans de la fundació, l’any 1967, de l’Agrupació Cultural Folklòrica. L’Esbart ha estat durant molts anys l’eix principal de l’Agrupació i s’ha dedicat, sobretot, a la formació d’una gran quantitat de dansaires, infants, joves i adults. A l’Agrupació Cultural Folklòrica i a l’Esbart Sant Feliu devem la recuperació del ball de la soca, dansa típica de la nostra ciutat. Telèfon: 93.685.35.12
Esbart Dansaire Sícoris-Ballet Ciutat de Lleida - web de l'Esbart Dansaire Sícoris Ballet Ciutat de Lleida
Esbart Vila d'Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat) - amb informació de les activitats de l'Esbart Vila d'Esplugues, una entitat fundada el 1985 que té per objectiu la conservació i difusió de la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans. Està formada per les seccions Infantils, Mitjans, Juvenils i Cos de Dansa. Telèfon: 667.71.91.71
Esbart Dansaire Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès (el Vallès Occidental) - web d'aquest Esbart Dansaire, ballet de Cerdanyola del Vallés. inclou informació de la Mostra de Dansa Internacional.
Esbart Sabadell Dansaire - entitat sabadellenca, fundada el 1977, dedicada a la recerca, ensenyament i difusió de les danses tradicionals dels Països Catalans. Telèfon: 937 239 371

El patrimoni festiu de Manresa. La Dansa
Ballús Casòliva, Glòria / Ajuntament de Manresa/Centre d'Estudis del Bages