NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Ecosistema: Protagonistes > Balls i danses > Ball pagès


Ball de les illes Pitiüses, Eivissa i Formentera.


Federació de colles de ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera - va néixer l’any 1998 per iniciativa de diferents representants de les colles de ball pagès de l’illa d’Eivissa. Els seus objectius més rellevants, que estan recollits als estatuts són: Donar suport a les associacions i/o colles federades, i promoure les activitats promogudes per aquestes. Impulsar el coneixement, la investigació i l’estudi del folklore, les tradicions i l’artesania illenques, tractant de donar-lo a conèixer tant a Eivissa Formentera com a la resta de l’Estat i a l’estranger. Organitzar serveis d’assistència, assessorament i informació,recomanant línies d’actuació.
Grup de Ball Pagès Es Broll - grup de danses que va néixer amb el propòsit de mantenir viu el ball eivissenc que comneçava a desaparèixer amb l'arribada del turisme.
Colla de Sa Bodega d'Eivissa - agrupació cultural de ball, música i tradicions de l'Illa d'Eivissa. Fundada l'any 1987, ha estat i és una agrupació constituïda únicament i exclusiva per amics i amigues dels balls de les nostres illes. Telèfon: 699.10.18.15
Sa Colla de Can Bonet de Sant Antoni de Portmany (Eivissa) - Els objectius de l’Associació Folklòrica Sa Colla de Can Bonet han estat sempre els de conservar i donar a conèixer una part important de la cultura eivissenca: el ball típic d'Eivissa i Formentera, més conegut a les Pitiüses com a Ball Pagès, la seva música, vestimenta i tot allò amb el que es puguin donar a conèixer i conservar les arrels dels eivissencs.
Sa Colla de Labritja - és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1.984 per al·lots i al·lotes del Col·legi Públic Labritja, amb l’objectiu de fomentar el folklore, la música i els balls típics de l’illa d’Eivissa, fer intercanvis culturals i realitzar activitats lúdiques sanes per a la joventut. És un grup que fa actuacions regularment a totes les festes patronals del municipi, tret de la parròquia de Sant Miquel, que té el seu propi grup. A més, fan ballades populars al pou de Labritja el diumenge abans de Santa Maria, el dissabte de Sant Ciriac al pou des Baladre i a la font de Balàfia per la festa de Sant Llorenç. El 26 de desembre, mitjana festa de Nadal, organitzen una missa amb caramelles.
Es Xacoters de Formentera - van néixer l’any 1993 per iniciativa de Manuel Tur Bonet de sa cova d’en Jeroni (Sant Ferran). Començaren a ballar de seguida, sota el mestratge de Manuel Tur i s’estrenaren el mateix any actuant a la inauguració de la plaça de les Illes Pitiüses, a la Savina, Formentera. A partir de llavors el grup va anar creixent, fent ballades a les festes patronals i populars de Formentera. Estan interessats a promoure els intercanvis culturals, especialment amb motiu de la festa de Sant Francesc, en la qual actuen el dia 6 de desembre, fent a més una cantada pagesa i un recital d’acudits pagesos.

Enviar articleEnviar enllaç



Ball pagès. Orígens
Diversos autors, / Institut d’Estudis Eivissencs
Aquest és un llibre que desmunta un a un els mites i els tòpics que circulen ...

comprar
Ahir. Avui. Ball pagès
Diversos autors, / Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera
Conferències de les I Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses celebrades ...

comprar
VI Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses
Diversos autors, / Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera
Conferències de les VI Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses celebrades ...

El ballar antic a Eivissa. Context social, aspectes evolutius i recuperació de balls i ballades.
Cardona Torres, Susana / Consell Insular d’Eivissa
Aquesta publicació és el resultat d’una beca d’investigació concedida la ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org