NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Tardor > Festes de Tots Sants > Visites al cementiri


L'1 de novembre és el dia escollit per a moltes persones per anar al cementiri on descansen les restes dels familiars difunts. L'anada al cementiri inclou sovint la neteja anual de les tombes i l'ofrena de flors i espelmes damunt els nínxols.


Cementiri de Reus (el Baix Camp) - es va inaugurar l’any 1870 i és d’estil neoclàssic. Durant la seva més que centenària història ha anat acumulant obres d’art funerari constituint actualment un conjunt més que destacable. Actualment segueix donant servei a la ciutat, fet el que el manté viu tant en la seva part històrica com en les successives ampliacions que han deixat espai per al seu futur desenvolupament.
Patrimonifunerari.cat - un inventari del patrimoni material relacionat amb la mort a Catalunya i el seu entorn, perquè és el territori que els autors tenen més a prop. També incorporarem, mica en mica, patrimoni d’altres llocs. S’inclouran cementiris (parroquials, municipals, civils, militars); tombes singulars per la seva història o pel seu valor artístic; personatges i la relació amb la seva tomba; estudis i curiositats. També s’inclourà informació de patrimoni funerari de la resta d’Europa. L’objectiu és ambiciós, anirem ampliant la informació contínuament amb dades i fotografies de tot aquest patrimoni.
Cementiri d'Arenys de Mar (el Maresme) - al capdamunt del Turó de la Pietat, a ponent de la població, hi ha el cementiri d'Arenys. És un exemple característic dels cementiris mariners mediterranis. Salvador Espriu va convertir-lo en mite literari amb l'obra poètica Cementiri de Sinera.
Cementiris de Barcelona (el Barcelonès) - empresa del grup B:SM que gestiona els nou cementiris de la ciutat de Barcelona, Montjuïc, Poblenou, Sant Andreu, Les Corts, Collserola, Horta, Sants, Sarrià i Sant Gervasi, així com el centre de cremació situat a Montjuïc.
Els deu cementiris més singulars del país - article que recull de cementiris modernistes, mariners, de frontera i amb gent il·lustre enterrada.
Cementeri General de València (l'Horta) El té el seu origen en les mesures preses a la Reial Cèdula de 3 d'abril de 1787 pel govern de Carles III d'Espanya per tallar els nombrosos problemes sanitaris ocasionats pels enterraments a les esglésies durant el segle xviii, i en la qual es prohibia els enterraments intramurs.[1][2] Fins a la construcció d'aquesta nova instal·lació, la ciutat de València tenia tretze cementeris intramurs, cadascun corresponent a una parròquia, i també comptava amb els cementeris conventuals, a més de les sepultures instal·lades a l'interior de certes capelles, claustres o a l'interior de temples, i fins i tot en criptes subterrànies
Cementiri de Sant Nicolau de Sabadell (el Vallès Occidental) - la instal·lació del cementiri a l'indret on actualment el trobem data de l'any 1864. En època medieval i fins al segle XIX, els difunts de la vila s'enterraven al voltant de l'església de Sant Fèlix i el 1819 s'habilità el fossar del Taulí. A la dècada dels 50 del segle XIX les males condicions estructurals del cementiri del Taulí van fer plantejar la construcció d'un cementiri més allunyat del nucli habitat i l'any 1862 s'assignà oficialment el camp de Sant Nicolau com a nou emplaçament.
Cementiri de Deià (Serra de Tramuntana) - és un dels llocs més visitats de la vila de Deià, Mallorca. Data de principis del segle XVII, i està situat just darrere l'Església de Sant Joan Baptista, de cara a la mar i a dalt de tot del Puig de Deià; la seva vista panoràmica sobre la costa i la vall deianenques és magnífica. Caracteritzat per la integració de la majoria de les tombes en el paisatge, sovint podem oblidar que ens trobam en un cementiri i perdre'ns entre les flors, les plantes aromàtiques i els xiprers.
Cementiri de Lleida (el Segrià) - cementiri Municipal de la ciutat de Lleida.
Dolmens i menhirs a Catalunya - Catalunya és un país ric en patrimoni cultural. Dòlmens, menhirs i pintures rupestres en són una part destacada. En aquesta pàgina vull recollir algunes de les rutes per gaudir-ne (que en el fons, també, és una excusa per gaudir del nostre territori i els seus paisatges variats).

Enviar articleEnviar enllaç



comprar
El cementiri de Sant Nicolau
Fernández Álvarez, Ana / Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Exhaustiva i detallada investigació sobre la història del cementiri de ...

El cementiri general de Reus
Flores Juanpere, Montserrat / Pragma edicions
El Cementiri General de Reus és, sens dubte, un dels centres històrics ...

comprar
Panteons i tombes del cementiri de Lleida. Catàleg historicoartístic
Diversos autors, / Pagès Editors S.L
Aquest catàleg conté un seguit de conceptes que pertanyen a la descripció ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org