Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Vicent Ferrer > Altres celebracions

Festa de Sant Vicent a Montaverner (la Vall d'Albaida) - es celebra el dilluns següent de Pasqua, dura un dia, i es sol fer missa de matí. Després es reparteix per tot el poble pa beneït, en un tradicional passacarrer. Per la vesprada hi ha processó, i per la nit sol haver ball amb orquestra.
Festa de Sant Vicent a Càlig (el Baix Maestrat) - l'origen, la història i la configuració actual d'aquesta festa sembla que va sorgir al llarg del segle XV. Es canta la lloa i es balla la dansa.
Festes de Sant Vicent a Aldaia (l'Horta Sud) - festes que inclouen el trasllat de la imatge de sant Vicent de l'ermita de la Saleta fins a la parròquia del Salvador i durant la vesprada té lloc el Bateig de sant Vicent.
Romeria de Sant Vicent a l'Alcora (l'Alcalatén) - es celebra el segon dilluns de Pasqua (8 dies després del Diumenge de Pasqua) en l'ermita de Sant Vicent i contornada Té un gran arrelament a l'Alcora i tanca el cicle de festes de principis de la primavera (Setmana Santa, Pasqua, Sant Vicent). A primera hora del matí, la comitiva oficial, encapçalada per la dolçaina i el tabal, i formada per gegants i cabuts, clero, autoritats, banda de música i tots els romers, parteix des de l'església. A l'arribada a l'ermita de Sant Vicent, es celebra una missa seguida per un esmorzar campestre en el qual no poden faltar productes típics d'aquesta jornada com la truita de faves o d'alls tendres i la "panà" de Sant Vicent, coca coberta amb ou dur, carn magra, pinyons i llonganissa. Després de l'esmorzar, la banda de música amenitza el matí amb una selecció de pasdobles i a les 13:00 h. la romeria torna a l'Alcora. En els últims anys, s'ha recuperat la tradició de "La Mocadorà", en la qual el nòvio regala a la seua estimada un gran mocador nugat pels quatre cantons i replet de confits, turrons i massapans. Telèfon: 964.36.00.02
Sant Vicent Ferrer a Otos (la Vall d'Albaida) - la jornada començava amb la despertà cantada pels carrers i tot seguit celebraven el combregar d'impedits, una processó amb el viàtic que recorria les cases dels malalts per complir amb el precepte catòlic de prendre la comunió per Pasqua. De vesprada, la festa es tornava més divertida i la gent anava a ruglar la mona.
Festa de Sant Vicent Ferrer a Borriol (la Plana Alta) - se celebra el dilluns següent a la Pasqua de Resurrecció i és una de les festes més importants de Borriol. L'acte central és la romeria que es fa des del poble fins a l’ermita. Allà té lloc una celebració religiosa i després, als seus voltants, es munta una fira on es poden adquirir diversos objectes. Després de l’ofici religiós, les persones participants esmorzen a prop de l’ermitori. Un dels jocs tradicionals que s’ha mantingut des de fa diverses generacions a Borriol ha estat el de les pilotetes de Sant Vicent. Telèfon: 964.321.461

El joc de les pilotetes a la festa de Sant Vicent Ferrer de Borriol
Pallarés Pascual, Vicent / Festes.org