Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Vicent Ferrer > Romeries a fonts i pous

Un dels aspectes destacats de la devoció popular a sant Vicent Ferrer és que se'l considera protector d'una gran quantitat de pous i fonts, l'aigua dels quals es diu que, gràcies a la seva intercessió, brollarà per sempre, ja sigui pel consum humà o pel reg. En totes aquelles fonts i pous que estan sota el seu patrocini com a Traiguera, Terrateig, Llíria, Catí, Morella, Cervera del Maestrat, Teulada o Agullent, se celebren festes que inclouen romeries, benediccions de la font, guerres d'aigua i menjades populars.

Festes de la Font a Catí (l'Alt Maestrat) - romeria i missa que recorden a sant Vicent com a protector de les fonts i pous d'aquest poble del País Valencià. Actualment es celebra missa al Portal de la Font, essent dia laborable.
Altres romeries a fonts i pous També es fan romeries i processons en fonts i pous a altres poblacions del País Valencià: Traiguera, Morella, Teulada, Cervera del Maestrat, Terrateig, Agullent, Borriol, Sant Vicent del Raspeig i Torrella...
Festa de Sant Vicent Ferrer a Llíria (el Camp de Túria) - els llirians celebren, cada any el dilluns següent al Dilluns de Pasqua, una festa a l'ermita del segle XV dedicada al sant construïda al costat d'una font. S'hi recorda el "miracle de la font", amb el que el sant va aconseguir acabar amb una gran sequera. Al matí rogativa amb la imatge del sant fins a l'ermita, on es celebra un copiós esmorzar. Mentre es celebra la missa els joves es dediquen a llançar-se aigua els uns als altres i acaben amb les robes empapades. Acabada la missa el sacerdot es dirigeix fins l'olivera i la font on sant Vicent predicà i beneeix les aigües de la font.

Goigs, romanços, estampes i auques de Sant Vicenç Ferrer
Amades i Gelats, Joan / Centre de Cultura Valenciana