Calendari: Festes de Primavera > Festes de la Mare de Déu dels Desemparats

Festa de la Mare de Déu dels Desemparats a Dénia (la Marina Alta) - Festa dedicada a la patrona dels pescadors de Dénia, una devoció de la que ja se'n té constància al segle XVI. Està organitzada per la Confraria de Pescadors i té com a acte principal la processó amb la imatge de la Mare de Déu a qui li demanen que tingui cura dels pescadors i li canten el seu himne, la Salve Marinera, en senyal d'agraïment just quan passa per davant la mar, al Pòsit de Pescadors. Es llancen a l'aire milers de papers de colors, s'ofrenen flors i, des del mar, les embarcacions fan sonar les sirenes i es dispara un castell de focs. El precedeix la celebració del Saló Nàutic de Dénia, un dels més importants del país. Segon diumenge de maig.
Festa de la Mare de Déu dels Desemparats a València (l'Horta) - la Verge o Mare de Déu dels Desemparats és la patrona de la ciutat de València. La festivitat de la popularment coneguda com a Geperudeta comença amb la instal·lació de l’imprescindible tapís floral, en què se solen utilitzar aproximadament 200 quilos de pètals de flor, violers i sanguinària. El divendres té lloc l’acte del cant coral de les vespres pontificals a la basílica. El dissabte se celebren, commemorant la coronació pontifícia de la imatge mariana, la del patronatge regional i la que oferix la Cort de Maria a la seua Patrona, tres misses majors. Es comença a instal·lar el tapís i, mentre conclou la col·locació, a l’interior de la Basílica de la Mare de Déu se celebren les Vespres, presidides per l’arquebisbe, així com el cant de l’Escolania de la Mare de Déu a les cinc de la vesprada. Tres hores més tard s’entonen la sabatina i la solemne Salve.