Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Altres celebracions

Festa al carrer Sant Joan a Sant Feliu de Guixols (el Baix Empordà) - Festa de veïns i botiguers, amb concursos infantils, dinar de veïns, xocolatada popular amb melindros per tothom, repartiment de premis i passada de capgrossos. Des del 2006.
Cercavila de foc a Reus (el Baix Camp) - la nit de Sant Joan a Reus se celebra la Cercavila de Foc o Passafoc, una desfilada de grups de foc que es desenvolupa pels carrers del nucli antic. Hi participen els Diables de Reus, el Drac, la Víbria i la Cabra, un prototip d’animal festiu pensat per fer correfocs. La Cabra és una bèstia especialment dissenyada per fomentar, a través de les envestides, el joc i la participació. També surt el dissabte anterior al 25 de setembre, al Correfoc de Misericòrdia. La primera Cercavila de Foc de Reus, que es va anomenar «de dimonis i bruixes», ja comptava amb la participació de la Cabra i es va celebrar l’any 1979. Telèfon: 977345970
Setmana del foc a Roda de Berà (el Tarragonès) - una setmana dedicada al món del foc, organitzada pel Ball de Diable de la població, on aquest element, la música i la festa són els protagonistes. Exposició de fotografies, xerrades, tallers, lluïment de foc, encesa de la foguera, lectura del manifest i ballada de sardanes, etc Des del 2009.
Festa de Sant Joan de Codolar, Aj. Cornudella de Montsant (el Priorat) - la nit anterior, o de bon matí, els veïns pugen a l'ermita de Sant Joan del Codolar a esmorzar. Després es fa una missa a l'ermita. Al migdia molta gent va a dinar a casa, i molta també, es queda a l'ermita a acabar de passar el dia.
Aplec de Sant Joan de l’Erm (l’Alt Urgell) - el 24 de juny, festa de Sant Joan Baptista, se celebra un dels aplecs més concorreguts de l’Alt Urgell, al nou santuari de Sant Joan de l’Erm construït al pla de la Basseta. Sant Joan de l’Erm, des de fa segles, ha aglutinat al seu voltant la població de bona part de l’antic vescomtat de Castellbò, a cavall de les valls del Segre i el Noguera Pallaresa i de les actuals comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.