Ecosistema: Cultura popular > Oficis artesans > Herbolaris

L'ofici d'herbolari l'exercien a l'edat mitjana, recol·lectors ambulants d'herbes que venien el seu gènere en fires i mercats. Més tard s'establiren pel seu compte en herboristeries, establiments fixes dedicats a la venda de tot tipus d'herbes remeieres i medicinals.

Herboristeria Llobet - situat a la Vila de Gràcia, el nostre Herbolari tradicional ofereix herbes i espècies des de fa més d´un segle. Màxima qualitat en els nostres productes, seleccionant les millors herbes de tot el món. Especialistes en plantes guaridores, assessorem en fitoteràpia, continuant la tradició de cinc generacions d´herbolaris artesans. Tenim més de 300 herbes i espècies i tota mena de productes dietètics, extractes, tintures, comprimits, olis essencials, vitamines, etc. Telèfon: 932376751
Julivert Som un centre de cultiu especialitzat, amb un gran assortiment d'herbes aromàtiques, espècies, tes i tisanes amb denominació d'origen, additius per al cultiu, llavors i accessoris varis.
Herbolari de Sau - al capdavant de l’Herbolari de Sau hi ha Joan Carles Álvarez, que és químic i expert en plantes. A banda de la venda i la preparació de productes, l’Herbolari de Sau també ofereix als seus clients assessorament en l’ús de les plantes en el camp farmacèutic, el de la cosmètica, el decoratiu i també el gastronòmic.
Maria Culubret - Flors i plantes medicinals - som una empresa familiar petita. Ens dediquem al cultiu orgànic de flors i plantes medicinals. Cuidem la Terra que treballem. La regenerem amb microorganismes nadius, amb rotacions i amb fermentats de plantes i gaudim de la bellesa d'un hort-jardí medicinal. Telèfon: 972.496.196/685.386.032
Herboristeria Nogué - som una petita empresa familiar que treballem al camp, cultivant herbes aromàtiques i medicinals ecològiques. Tenim una petita botiga al poble d'Ossera, una botiga on-line, un jardí botànic de plantes medicinals, i l’any 2004 vam acabar de restaurar Cal Tomàs, un allotjament rural independent per gaudir d’una estada al nostre poble o participar a un curs de plantes medicinals. Telèfon: 608.93.83.48/973.29.82.28