Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Sebastià > Balls i danses

Ball dels Garrofins
Moià (el Bages)
Cada any pels volts de sant Sebastià, i en el marc de la Festa Major d'Hivern de Moià, surt el Ball dels Garrofins, una dansa d'origen incert i que pren el seu nom de les barretines llarguíssimes i enflocades que duen els seus balladors.

Ball del Ciri a Taradell (Osona) - En el marc de la Festa Major d'hivern, celebrada en honor a Sant Sebastià, té lloc el tradicional Ball del Ciri. Aquest es balla des de l'any 1776. El Ball del Ciri és una dansa cerimoniosa i ritual que pretén simbolitzar el traspàs públic de poders entre els Pabordes o Administradors d'un determinat altar. Telèfon: 93.812.61.00
Ball del Patatuf a Vallmoll (l'Alt Camp) - en el marc de la Festa Major d'Hivern, el migdia a la Plaça Major, després de la missa major a la parròquia de Santa Maria, Ball del Patatuf. Al vespre, sopar de Sant Sebastià.
Ball de la Coca a Rajadell (el Bages) Al segle XIX es va incorporar el ball de la coca dins la celebració de Sant Sebastià, en què la masia que pastava el pa oferia la coca i assenyalava una balladora. Els administradors de la confraria triaven el ballador, la parella feia el ball (que té la seva pròpia tonada), i la coca era subhastada com a reforç econòmic de la diada...
Ball de Coques al Masroig (el Priorat) La Festa Major d'hivern té lloc per Sant Sebastià i se celebra el dissabte proper al dia 20 de gener. Són típiques les coques ensucrades de Sant Sebastià i el ball subhastat a la plaça on s'ha recuperat l'antic costum de ballar jotes.

Ball de l'arbre de Matadepera
Diversos autors, / Ajuntament de Matadepera. Patronat Municipal de Cultura